Jednostavni trikovi za bolju cirkulaciju lica i mladolik izgled kože

Jednostavni trikovi za bolju cirkulaciju
lica i mladolik izgled kože

Cirkulacija je nešto o čemu rijetko razmišljamo, a još rjeđe poduzimamo nešto po pitanju toga da ju poboljšamo. No, cirkulacija je uistinu bitna za tijelo. Naše zdravlje održavaju te sitne krvne stanice koje dovode kisik i druge hranjive tvari u svaki dio našeg tijela pa tako i u kožu. Jeste li znali da je cirkulacija krvi vrlo korisna i za vašu kožu? Ako želite poboljšati izgled i zdravlje svoje kože, možda biste trebali razmisliti o poboljšanju cirkulacije krvi, pogotovo ako su neki od glavnih problema s kojima se želite uhvatiti ukoštac znakovi starenja. U nastavku doznajte koji su sve trikovi za postizanje bolje cirkulacije lica i, u konačnici, mladolikog izgleda kože.

Bolja cirkulacija kože uz masažu lica

Redovita masaža najbolji je način za poboljšanje izgleda kože, a to se posebno odnosi na masažu lica. Masaža pojačava cirkulaciju krvi i limfe, čime se povećava razina kisika i hranjivih tvari u stanicama. Dobra masaža lica također ublažava stres i pomaže kod simptoma PMS-a. Kad masirate kožu lica, vodite računa o tome da su vaši pokreti nježni jer pregrubim pokretima možete iziritirati kožu, a to je suprotno od onoga što želite. Zapamtite, nježni pokreti sasvim su dovoljni za zdraviju kožu.

Rox’n’Roll Jade roller za lice / Rox’n’Roll Quartz roller za lice

U uspješnijoj masaži lica mogu vam pomoći i rolleri za lice te Gua Sha kamen. Izrađeni od žada ili ružičastog kvarca, njihova primarna funkcija je poticanje cirkulacije u licu te stimuliranje limfnog sustava i poticanje limfne drenaže po cijelom licu. K tome, ružičasti kvarc, za razliku od žada, prirodno ostaje hladan pri upotrebi. Roller se koristi za jednostavnije, a Gua Sha kamen za naprednije primjene. Glavni benefiti uključuju smanjenje crvenila na licu, umirivanje i opuštanje kože, poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica te učvršćivanje kože.

Tjelovježba za oksigenaciju kože

Jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina za poboljšanje cirkulacije kože je svakodnevno kretanje. Vježbanje ne mora biti intenzivna aktivnost, to može biti svakodnevna šetnja, vrtlarenje, igranje s djecom, fizički sport, ples ili bilo što drugo što pokreće vaše tijelo. Kroz pokret se povećava dotok krvi u kožu. Kao što smo saznali, krv prenosi kisik, hranjive tvari i hormone u stanice tijela, uključujući i kožu. Također, pomaže u uklanjanju otpadnih tvari poput toksina i slobodnih radikala. Tjelovježba pomaže koži tako što smanjuje razinu hormona stresa u tijelu. Pomaže tijelu u obradi i uklanjanju nakupljenih hormona te ublažava stres. To može uvelike poboljšati stanja poput akni i pretjeranog lučenja sebuma. Redovito vježbanje poboljšava tonus mišića lica, što mu daje veću strukturu i čvrstoću. Da biste iskoristili ove pogodnosti, nastojte se kretati svakodnevno, čak i ako to znači samo 30-minutnu šetnju. Predlažemo vježbanje i na otvorenom, što će poboljšati vaše cjelokupno stanje kože.

Izmjenjivanje vruće i hladne vode tijekom tuširanja

Izmjenjivanje temperature vode može uvelike poboljšati cirkulaciju, ali i cjelokupno zdravlje. Istraživanja sugeriraju da redovito izlaganje hladnoj vodi također može poboljšati ravnotežu hormona, ublažiti depresiju i povećati imunološku funkcionalnost. Izvrsno je i za zdravlje štitnjače te pomaže u postizanju hormonalne ravnoteže, stimulirajući limfni i endokrini sustav. Ako vam se izlaganje hladnoj vodi u početku čini preintenzivno, započnite s izmjenjivanjem vruće i hladne vode. Pustite vruću vodu na dvije minute, a zatim na jednu minutu prijeđite na hladnu vodu. Ponovite ovo otprilike četiri puta za poboljšanu cirkulaciju i zdravlje kože.

Glinene maske za trenutačno ljepšu kožu

Nanošenje glinene maske na lice u početku se može činiti neobičnim, no to je jedan od najmoćnijih načina za poticanje cirkulacije krvi i donošenje kisika stanicama na površini kože. Neke gline, poput bentonita, sadrže negativno nabijene ione koji privlače pozitivno nabijene ione (poput onečišćivača okoliša i bakterija) kad se nanese na kožu. Ona zatim potiče cirkulaciju radi uklanjanja tih spojeva. Korištenje glinenih maski sjajan je način za dramatično poboljšanje protoka krvi u kratkom vremenu, što će ujedno oksigenirati kožu, detoksicirati ju i pružiti čišći ten. To može smanjiti bore s obzirom na to da povećani protok krvi također povećava proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože.

Foto: Instagram, Rox Beauty

Učitati još
Zatvori