Zašto je masaža lica važan korak u vašoj skincare rutini?

Potiče svježi i zdravi izgled lica

Masaža lica datira još od starih Grka, a Kinezi su je dodatno usavršili. Pomaže pri cirkulaciji lica, ima anti–age efekt i čini kožu sjajnijom i zdravijom. Može se shvatiti i kao vježba za lice, jer kao što vježbamo da nam mišići tijela budu čvršći, tako masažom učvršćujemo mišiće lica te tako postižemo da lice ljepše i sporije stari. Na bočnim stranama vrata i na vrhu kostiju vilice nalaze se limfni čvorovi koji se s vremenom počnu zatvarati i to je jedan od razloga zbog kojeg lice može izgledati umorno i natečeno. Masažom postižemo da se limfni čvorovi otvore i da štetne tvari izlaze iz tijela.

Prije nekoliko godina na tržištu su se pojavili razni alati za masažu lica poput rollera i plosnatih kamena koji imaju zaobljene rubove kako bi se prilagodili kostima jagodica i vilice. Modeli i beauty blogerice kunu dr u face rollere i tvrde da su im promijenili život, dok drugi misle da su prsti sasvim dovoljni za kvalitetnu masažu lica. Kako bi lakše izmasirali lice trebate čistač za lice na bazi ulja ili bilo koje ulje koje je hladno prešano (badema, ruže i sl). Bitno je naglasiti da je bolje da bude hladno prešano jer su takva ulja daleko kvalitetnija od običnih. Još jedan trik za što uspješniju masažu koji neki specijalisti spominju jest taj da prije masaže lice umijete hladnom vodom ili pređete po koži kockicom leda kako bi proradila cirkulacija te se zategnula i posvijetlila koža.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Preporučuje se da svaki dan masirate lice, ali morate paziti da radite lagane i nježne pokrete po koži. U suprotnom možete izazvati neželjeni efekt jer koža lica je izrazito osjetljiva. Ne postoji točno propisano vrijeme koliko trebate masirati lice, prakticirajte ju vremenski po vlastitom osjećaju. U nastavku donosimo dobar YouTube tutorial poznate make up artistice Lise Eldridge, koja je u njemu otkrila kako izgleda njena rutina masaže lica.

Tekst: Lea Jajaš

Photo: Instagram, Feel Unique

0