Body wrapping – još jedna učinkovita metoda uklanjanja celulita

Body wrapping – još jedna
učinkovita metoda uklanjanja celulita

Body wrapping je anticelulitna metoda kojom istodobno oblikujemo tijelo te smanjujemo njegov obujam, a rezultate mjerimo u centimetrima. Već sam naziv „body wrapping“ govori nam da je riječ o postupku omatanja tijela u kombinaciji s posebnim kozmetičkim proizvodima osmišljenim za body wrapping. Omatanjem tijela posebnom folijom osigurava se bolje prodiranje fitoaromatskih sastojaka iz proizvoda za body wrapping u kožu i potkožno tkivo, gdje aktivni sastojci obavljaju željene učinke razgradnje i detoksikacije.

Zašto folija?

Kako je riješ o fitoaromaterapijskim preparatima koji su hlapljivi, posebnom folijom osmišljenom specijalno za ovu vrstu tretmana zaustavljamo hlapljenje proizvoda. Vrlo je važno pravilno omotati tijelo jer neodgovarajućim omatanjem prekidamo protok limfe te na taj način možemo prouzročiti više štete nego koristi – zato se ovaj tretman ne preporuča primjenjivati u kućnoj radinosti.

Kako je celulit  masno tkivo koje se u usporedbi s običnom masnoćom teško uklanja, potrebno ga je sagledati iz šire perspektive i svaki od anticelulitnih programa njege maksimalno prilagoditi pojedincu. Na osnovi dugogodišnjeg iskustva i uz stalne edukacije  kozmetičke kuće Afrodita, definirali smo dva razvojna stadija celulita koje različito treba tretirati: meki celulit koji još nema vidljivih promjena, ali već nastaju edemi zbog slabe cirkulacije. To je stupanj u kojem s lakoćom možemo ukloniti celulit. Drugi stadij koji karakterizira tvrdi odnosno kompaktni celulit je kompleksniji i potrebno mu je posvetiti veću njegu – ovdje su potkožno tkivo i dermis već dosta promijenjeni, izražajan je izgled narančine kore. Na dodir se osjećaju tvrde kvržice i masni čvorovi. U tom razvojnom stupnju može doći do upale vezivnog tkiva i dodir može biti bolan.

Razlikujemo topli i hladni body wrraping – njegov učinak odnosno osjećaj grijanja ovisi o aktivnim sastojcima odabranih preparata. Kako se pojedinačne razvojne faze celulita međusobno prilično razlikuju, zbog toga za uklanjanje zahtijevaju i poseban tretman. Često se susrećemo sa strankama s izraženim proširenim venama, srčanim i drugim oboljenjima kojima se preporuča tretman s toplinskim učinkom i osim toga nekim strankama učinak grijanja ili hlađenja ne odgovara zbog subjektivnih osjećaja. Netko jednostavno bolje podnosi toplinu, a netko hladnoću.

Topli body wrapping s intenzivnim toplinskim učinkom preporuča se za uklanjanje mekog ili vodenog celulita, dok se na ovaj način nikako ne smiju tretirati stranke koje na tretiranim dijelovima tijela imaju izražene proširene vene i/ili kapilare. Također, kontraindikacije za izvođenje ovog tretmana su srčana oboljenja, šećerna bolest, problemi sa bubrezima, a u ovu skupinu spadaju i trudnice i dojilje.

Hladni body wrapping s intenzivnim učinkom hlađenja na koži preporuča se za uklanjanje tvrdog ili kompaktnog celulita, možemo ga preporučiti i strankama koje imaju problema sa venama i/ili kapilarama, te onima koji ne podnose dobro toplinu. Također ovaj tretman ne primjenjujemo za njegu trudnica i dojilja.

Kao nadopunu tretmanu body wrappinga preporučamo masažu. Anticelulitna masaža pospješuje učinak body wrappinga. Već samom masažom poboljšava se cirkulacija i ubrzava protok limfe, a uporabom posebnih preparata za masažu dodatno se pospješuje proces izlučivanja vode i drugih produkata metabolizma te se istodobno potiče proces razgradnje masti. Sve anticelulitne tretmane isprobati možete ovdje.

 

 

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori