Beauty odluke za Novu godinu kojih ćete se lako pridržavati

Beauty odluke za Novu godinu kojih
ćete se lako pridržavati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marielle Lindahl ? (@mariellelindahl) on

Nova godina uvijek nameće visoka očekivanja, pogotovo u pogledu famoznih novogodišnjih odluka za koje se očekuje da ih donesemo i njih se počnemo pridržavati već s njenim prvim satima. Naravno, stvaran život vrlo nas brzo odmakne od tih istih odluka, koje padaju u vodu i bivaju zaboravljene. Nema sumnje da je jedan od razloga činjenica da sami sebi postavljamo previsoka očekivanja i promijeniti neke životne navike za 180 stupnjeva, takoreći preko noći, nije nimalo lak zadatak.

Nedavno smo vam pisali o tome kako krucijalne odluke u životu nije nužno donositi početkom Nove godine, već to može biti i početak nove sezone, poput one proljetne ili jesenske. No, ako doista gledate u nadolazeću Novu godinu kao priliku za neke nove početke, odlučili smo izdvojiti nekoliko jednostavnih odluka kojih ćete se čak lako moći pridržavati, a tiču se ljepote, unutarnje i vanjske, ali i zdravlja u cjelini.

Beauty sleep

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marielle Lindahl ? (@mariellelindahl) on

Spavanje i dobar san čine se kao nešto neupitno, što svakodnevno prakticiramo kako bismo normalno funkcionirali tijekom dana. No, isto tako osjećamo posljedice kada si uskraćujemo ovu nužnost, koje se reflektiraju na našem ponašanju, izgledu i životu općenito. Beauty sleep s razlogom se zove tako, jer naša koža i organizam prolaze kroz jednu veliku obnovu stanica dok spavamo i zato je san koji traje dovoljno dugo od izuzetne važnosti. Neki kažu da je to osam sati, no u vašem slučaju može biti sat kraće ili duže – štogod vam najbolje odgovara kako biste sutradan funkcionirali, bili puni energije i sa zdravim sjajem na licu.

Budite nježne prema svojoj koži

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roos-Anne van Dorsten (@moderosaofficial) on

Ulazimo u zimsku sezonu i naša koža treba najbolju moguću njegu. Ona ne mora biti skupocjena ni luksuzna, ponekad se i u drogerijama kriju sjajni proizvodi koji odgovaraju koži. Samo joj treba osigurati potrebnu hidrataciju i osloboditi ju teških proizvoda s previše umjetnih sastojaka koji joj donose više štete, nego koristi, pogotovo ako je ona osjetljiva. Hidratantna krema nek vam svakodnevno, ujutro i navečer, bude nadohvat ruke u kupaonici – tako ju nećete zaboraviti koristiti. Nakon skidanja šminke navečer ili čišćenja lica ujutro, tretirajte njome lice i nemojte preskakati ovu rutinu, koža će vam biti zahvalna i vratiti to svojim zdravim i lijepim izgledom. Osim toga, dobro hidratizirana koža najbolja je moguća podloga za make up!

Ne zaboravite na skidanje make upa

Iako smo s raznih strana bombardirane brojnim beauty proizvodima i iscrpnim beauty rutinama koje nas uvjeravaju da su nužne kako bismo izgledale odlično, pravilna njega kože u svojoj suštini uključuje svega nekoliko koraka. A onaj nezaobilazni svakako je skidanje make upa na kraju radnog dana ili u večernjim satima. To je apsolutni imperativ i kada ga tako i doživite, neće vam se više događati da spavate s make upom na licu, ma kako umorne bile. Make up, sebum i nečistoće nakupljene u porama koje ostaju na licu, recept su za katastrofu na koži već idućeg dana, i to već podsvjesno jako dobro znate. Ako vam se čini kao da nemate ni vremena ni motivacije za skidanje make upa, ‘oboružajte’ se barem instant rješenjima, micelarnim vodama, vaticama i nježnim gelovima za ispiranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carola Pojer (@viennawedekind) on

Hidratacija, hidratacija i hidratacija

Lijepe i zdrave kože nema bez hidratacije, a voda koju unesemo u organizam na dnevnoj bazi vodi do čišćeg i svijetlijeg tena. Kožu je doista moguće transformirati u samo nekoliko dana, a osim hidratantnih krema koje smo već spomenuli, ključ je u optimalnih 8 čaša vode dnevno koje ćete popiti. Ako na vodu ipak zaboravljate, pripremite si na radnom stolu čašu ili bočicu koju ćete regularno puniti, primjerice pri svakom dolasku na WC.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabrielle Bassett (@gabriellewearsdenim) on

Isprobajte nešto novo

Kada nemamo vremena, lako je ući u monotonu rutinu po pitanju beauty i make up proizvoda koje koristimo. No, već mali detalji mogu činiti veliku razliku i dati vam jedan sasvim novi imidž. Primjerice, zadajte si za zadatak u Novoj godini da napustite vlastitu zonu komfora barem na trenutak i isprobate neki make up proizvod koji cijele prošle godine možda niste koristili. Je li to crni ruš izvučen u mačkastu liniju ili crveni ruž za usne? Mogle biste se iznenaditi rezultatom, osjećati svježije, a i promjena je to koju će i mnogi oko vas primijetiti. Za najambicioznije, tu je jedan super izazov – nositi 7 različitih ruževa za 7 dana u tjednu.

 

Učitati još
Zatvori