Beauty 1 na 1: Lana Gojak

Beauty 1 na 1: Lana
Gojak

Pulsku glumicu Lanu Gojak imamo prilike gledati na malim ekranima, ali i kazališnim daskama. Na naš razgovor o ljepoti došla je na genijalnom biciklu s kojim se ne može proći nezamijećeno i, uz kavu, otkrila nam male beauty tajne, nekoliko grešaka iz prošlosti, svoju svakodnevnu rutinu kad je riječ o ljepoti… S minimalno make upa, divnim uvojcima u kosi i obveznom bočicom vode koju uvijek nosi uz sebe, potvrdila je da doista živi ono što nam je ispričala! Lana svako jutro započinje umivanjem hladnom odom i obavljanjem osnovne higijene. Nakon toga popije čašu tople limunade te navlači tenisice za trčanje jer je trčanje, kako sama kaže, njezina beauty rutina za tijelo, glavu i um. Privatno je vrlo često bez šminke jer voli da joj koža diše.

Jedini ljetni make up: preplanula put

Preferiram lagani, prirodni make up pa koristim Revidermov puder u prahu i malo rumenila, dok za večernji look dodam MAC-ov ruž Ruby Woo i neizostavan crni tuš. U ljetnim je danima situacija malo drukčija pa se gotovo nikad ne šminkam, eventualno u večernjim satima stavim malo maskare i crveni ruž. Jedini make up mi je preplanula put, priča Lana

Lana otkriva da u kozmetičkoj torbici uvijek nosi maskaru, rumenilo, puder, korektor za podočnjake, tuš, sjenilo, sjajilo i ruž. Međutim, tu je riječ o “pojačanom” sastavu kozmetičke torbice koji nosi u torbi samo ako ide na gostovanje ili na put. Za svaki dan, sadržaj je prilično light pa od beauty proizvoda nosi samo ruž i sjenilo.

Svakodnevnu beauty rutinu ne mogu zamisliti bez losionica za lice. Obožavam njegov miris i osjećaj čistoće nakon njegova nanošenja. Koristim ga i nekoliko puta dnevno, a obvezno nakon trenina. Uz losion, dnevna beauty rutina nezamisliva mi je bez kapljice parfema koja je uvijek poželjna, priča Lana i otkriva da joj je omiljen parfem Juliette has a gun.

Govoreći o stvarima koje se uvijek nalaze u Laninoj torbi, ne možemo ne spomenuti i bočicu vode jer je tu jedna od prvih stvari koju sam uočila na stolu kad sam sjela na kavu s Lanom. Objašnjava kako je uvijek nosi sa sobom jer se trudi unositi dovoljnu količinu tekućine zbog zdravlja. Vjeruje kako je upravo ono na prvom mjestu, a ljepota je popratna stvar koja dolazi – iznutra.

Osim omiljenim klasicima u kozmetičkoj torbici, godinama je vjerna i istoj kozmetičarki koja se brine o kompletnoj njezi Lanina lica:

Kozmetičarka pripravlja vlastite kreme, losione pa čak i kreme za sunčanje. Osim tog, jednom mjesečno odlazim i na pedikuru.

Maslinovo i kokosovo ulje – Lanine zvijezde i u kupaonici i u kuhinji

Lana nam priča kako joj je godišnji već pomalo i počeo, a dio vremena provesti će i na moru. Boravak na moru zahtijeva, naravno, i posebnu njegu kože, a Lana kaže:

Za sunčanje volim koristiti Biobazin Sun&Sea sa zlatnim česticama te njihov jogurt za njegu tijela nakon sunčanja. Također, koristim maslinovo i kokosovo ulje. Kako za kuhanje, tako i za sunčanje!

Lanin dan uvijek završava večernjom beauty rutinom koja uključuje skidanje šminke micelarnom vodom i pranje lica sapunom bez aditiva i boja. Zatim je na redu piling lice, nanošenje losiona i apliciranje noćne te okoloočne kreme. Pri beauty rutini uvijek koristi isključivo vatu od stopostotnog čistog pamuka. Lana je otkrila i najbolji savjet koji je dobila, a on se tiče upravo večernje beauty rutine, a ne možemo ga ponoviti dovoljno puta:

[blockquote] Uvijek treba skidati šminku prije spavanja! [/blockquote]

Za kraj, s Lanom smo se nasmijali i zajedno prisjetili beauty grešaka iz prošlosti:

Moja greška je nanošenje previše svijetlog pudera. Osim tog, voljela sam i eksperimentiranje s kosom. Kad gledam stare fotke, ne znam je li mi gora tinejdžerska punk faza ili kratka kosa pofarbana u sivo…

Zahvaljujemo caffe baru Bistač na ustupljenoj terasi za snimanje.

Foto: Marija Laća

Preporuka

Zatvori