Zlatna pravila za održavanje preplanulog tena
Zlatna pravila za održavanje preplanulog tena

Zlatna pravila za održavanje
preplanulog tena

Preplanuloj koži sve bolje pristaje. Bez obzira na to pripremate li se tek za sunčanje ili ste već ‘uhvatili’ lijepu boju na suncu, bilo bi izvrsno da preplanuli ten potraje što je dulje moguće. Održavanje preplanulog tena nije teško, ali treba biti uporan i dosljedan.

Održavanje preplanulog tena

Potrebne su vam sitne promjene u vašoj ‘beauty’ rutini i s preplanulom puti dočekat ćete jesen. Nekoliko je zlatnih pravila kojih se morate pridržavati i rezultati sigurno neće izostati. A tu su i proizvodi koje je najbolje koristiti da boja što dulje potraje.

Piling

Piling je jako važan proizvod kada je riječ o ljetnoj kozmetici. Obavezno ga koristite prije izlaganja suncu. S obzirom na to da je preplanulost povezana s gornjim slojem kože koji se mijenja svaka dva tjedna, potrebno je odstraniti mrtve stanice kako bi se melanin što bolje vezao na nove stanice kože.

Beta karoten

Priprema kože iznutra jednako je važna, ako ne i važnija od pripreme izvana. Bogati izvor vitamina nalazi se u voću i povrću, no ove je nutrijente potrebno dodatno osigurati. Uzimajte dodatke prehrani s vitaminima B skupine. To mogu biti vitamini ili superhrana koja sadrži beta karoten koji će vam pomoći da nadomjestite manjak istog.

Pijte vodu

Hidratacija je obavezna. Ljeti je potrebno povećati unos vode u organizam s obzirom na to da ju gubimo puno više nego inače. Ona je ključna kako se koža ne bi osušila i oljuštila, stoga pijte vodu tijekom cijelog dana.

Zaštitni faktor i kreme poslije sunčanja

Osim što kreme za sunčanje treba koristiti radi štetnih UVA i UVB zraka, potrebno je kožu hraniti izvana. Tijekom izlaganja suncu, koža gubi vlagu, stoga joj je potrebno što više vlage kako bi ostala nahranjena.

Nakon sunčanja potrebno je kožu mazati s kremama koje će kožu umiriti i dati joj dodatnu vlagu. Obične kreme bit će dovoljne no ako možete, nabavite si kremu namijenjenu za poslije sunčanja jer sadrže dodatne sastojke koje će stimulirati proizvodnju melanina.

preplanuli ten

Izbjegavajte depilaciju

Proizvodi za depilaciju sadrže voćnu, glikolnu i salicilnu kiselinu koje nadražuju kožu. Osim toga depiliranjem se odstranjuje i gornji sloj kože, a zajedno s njime i preplanuli ten. Nekoliko se tjedana radije pridržavajte britvice, a nemojte zaboraviti ni na dodatnu njegu kože nakon brijanja.

preplanuli ten

Proizvodi za održavanje boje

Uz sve navedeno gore, možete si pomoći i s proizvodima koji su napravljeni baš za održavanje boje. Oni njeguju kožu i produljuju trajanje preplanulog tena. Uostalom, to i želimo, a ne da nam morska boja izblijedi u samo nekoliko tjedana od sunčanja.

održavanje preplanulosti
GARNIER
održavanje preplanulosti
BIOVITALIS
održavanje preplanulosti
LANCASTER
održavanje preplanulosti
ST. TROPEZ
održavanje preplanulosti
ESTHEDERM
održavanje preplanulosti
LANCASTER
održavanje preplanulosti
NIVEA
održavanje preplanulosti
SISLEY
održavanje preplanulosti
EVY
održavanje preplanulosti
SALTEE
održavanje preplanulosti

FOTO: Notino, Cult beauty, Sophia.hr, Garnier, Biovitalis, Lancaster, St. Tropez

Učitati još
Zatvori