Kako zdravo vježbati i tijekom zimskih mjeseci?

Kako zdravo vježbati i tijekom
zimskih mjeseci?

@almagea_hrvatska

Svako doba godine nosi svoje izazove kada je riječ o vježbanju: na proljeće su to česte promjene vremena ili pak želja da se više krećete na suncu i svježem zraku, ljeti su to visoke temperature koje teško podnosimo, na jesen je rani mrak, zimi hladnoća… Ali uz pravu pripremu i uz prave pomagače koje osigurava Almagea®, nema prepreka za zdravlje i aktivnost.

Prilagodite vježbanje vremenskim prilikama

Osigurajte odgovarajuću odjeću za vježbanje na otvorenom ili pak u dvoranama. Ako ste se odlučili za vježbanje na otvorenom, držite se ovih pravila: uvijek morate zaštititi glavu, ruke i zglobove. Stoga preporučujemo korištenje kapa koje vam pokrivaju uši i čelo, posebnih rukavica (danas u prodaji možete pronaći i one koje vam omogućuju da koristite svoj pametni telefon) i odgovarajuće prozračne odjeće koja čuva topao sloj uz vaše tijelo. Ako vježbate na otvorenom, a posebno ako trčite, nosite čarape koje vam pokrivaju gležnjeve ili posebne grijače za njih. Iskusni trkači znaju da je zaštita zglobova top prioritet. A svoje zglobove možete dodatno zaštititi uz Almagea® MOTION SUPPORT+ koji je posebno formuliran upravo da čuva zdravlje kostiju, hrskavice i mišića. Almagea® MOTION SUPPORT+ namijenjen je tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina da bi pomogao poboljšati pokretljivost zglobova i sačuvati zdravlje kostiju, hrskavica i mišića – a očuvanje pokretljivosti i fleksibilnosti prevenira ozljede.

Prilagodite intenzitet vremenskim prilikama i vlastitom osjećaju

Dosljednost je možda i važnija od hvatanja najboljeg osobnog rezultata ili nabijanja kilometara. Ako vježbate na otvorenom, budite svjesni da ne možete – a i ne trebate – trčati brže ili dalje nego inače. Zima je dobro vrijeme za stvaranje baze, temelja za kasnije rezultate i treninge. Dajte tijelu vremena da se prilagodi hladnijim temperaturama i nemojte ga forsirati napornim treninzima. Također, pazite da ne pretjerujete s vježbanjem ako ste prehlađeni ili bolesni. Nekad je najbolja stvar koju možemo napraviti za sebe jednostavan odmor i opuštanje koji će nam pomoći da vratimo snagu i energiju nakon napornih treninga (ili zahtjevnog životnog tempa).

Pazite na uravnoteženu prehranu

U sezoni gripa i prehlada važnije je nego ikad da gradite svoj imunitet kvalitetnom i uravnoteženom prehranom. Pazite na dovoljne količine vitamina i minerala, voća, zelenog lisnatog povrća, proteina po vašem izboru… Slušajte svoje tijelo i pružite mu kvalitetne namirnice koje zaslužuje – kako će se inače izboriti s virusima i bakterijama kojih zimi ima u izobilju? A kao svakodnevnu pomoć preporučujemo naš dragi Almagea® CURCUMIN FORTE+ koji sadrži visoko iskoristivi oblik kurkumina u micelama i koji se 185 puta bolje apsorbira u organizmu od nativnog kurkumina (koji je prisutan u prahu kurkume). Almagea® CURCUMIN FORTE+ preporučuje se kao pomoć pri zadovoljenju dnevnih potreba za vitaminom D 3 te kao pomoć svima koji žele snažan i izdržljiv imunološki sustav. Taman pomoć koju trebate da zimu pretrčite s osmijehom!

Odmarajte, odmarajte, odmarajte

Odmor je važan dio treninga koji često zanemarujemo jer nam se čini da možemo još i još i još. Kada slažete plan treninga, pazite da ostavljate dovoljno prostora i vremena za odmor. Odmor daje tijelu priliku da „obradi“ sve što je prošlo na treningu, a mišići se imaju priliku opustiti i odmoriti. Imamo pomoć i u ovom dijelu aktivnog života, i to u obliku Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dodatka prehrani koji sadrži L-karnitin i krom – važan mineral koji doprinosi povećanju korištenja masti kao izvora energije. L-karnitin je važan nutrijent koji može ubrzati oporavak nakon treninga i natjecanja kroz smanjenje proizvodnje mliječne kiseline čije stvaranje u većoj koncentraciji osjećamo i poznajemo kao upalu mišića. I javljajte nam svoje fitness planove za ovu zimu – zanima nas kako vam još možemo pomoći u ostvarenju vaših ciljeva!

Foto: Almagea

Preporuka

Zatvori