Tri nova tekuća pudera koja će vas osvojiti na prvo isprobavanje

Još do prije nekoliko godina, u svijetu ljepote postojala je jasna distinkcija što je preparativna, a što dekorativna kozmetika. Kako je razvoj novih proizvoda uznapredovao i s pojavom brojnih inovacija, te su se razlike počele sve više brisati, odnosno došlo je (i sve više dolazi) do preklapanja ova dva svijeta. Znate li zašto su tekući puderi u 2019. godini bolji no ikad? Zato što donose najbolje od dvije spomenute kategorije u kozmetici i osim svoje dekorativne funkcije, imaju i onu preparativnu.

Što dobivate s takvim tekućim puderom? Ukratko, i prekrivanje i njegu. Razvoj ovakvih kozmetičkih hibrida ne čudi i bilo je pitanje vremena kada će se oni pojaviti, jer danas su potrošači mnogo educiraniji i znaju što žele, a to definitivno nisu tekući puderi koji, iako će odlično prekriti nedostatke, dugoročno neće biti dobri za kožu. S tekućim puderima nove generacije, čije ćemo verzije i varijacije na temu učestalo viđati kako će se 2019. godina bližiti svom vrhuncu, dobivate kamufliranje nesavršenosti i ujednačavanje tena, no i hidrataciju koja se događa skoro cijelo vrijeme nošenja pudera na licu.

Posljednji u nizu brendova koji na tržište dolazi s jednim takvim moćnim puderom je Tarte Cosmetics. Njegov novi tekući puder zove se Foundcealer i već mu ime implicira da se radi o hibridu tekućeg pudera i korektora, no istina je ta da je zapravo riječ o hibridu pudera i njege za lice. Osim što koži osigurava lagano do srednje prekrivanje i prirodno blistav finiš, Foundcealer također djeluje kao preparativni proizvod za njegu, koju u formuli pudera garantiraju hijaluronska kiselina, vitamin E i sastojak zvan ‘babassu’, superbalzam iz kišnih šuma poznat po svojim njegujućim, hidratizirajućim i umirujućim svojstvima. Vrijedi spomenuti i da novi tekući puder brenda Tarte dolazi sa zaštitnim faktorom SPF 20 i veganski je proizvod, pa su to svakako razlozi više za isprobati ga u skorijoj budućnosti. Iz brenda čak navode kako redovitim korištenjem pudera dolazi do smanjenja vidljivosti finih linija, i to kroz dva tjedna.

Još jedan takav tekući puder koji se pojavio kod nas je Guerlain L’Essentiel. O njemu smo vam pisali ovdje, a on također mnogo obećava s formulom koja ima 97% sastojaka prirodnog porijekla i aktivnim tvarima za njegu kože koje posredstvom pudera dolaze u srce epidermisa, rezultirajući kožom koja je svaki dan sve ljepša.

 

Foto: Instagram, Tarte, Guerlain

0