Najbolji savjeti make up artista za kupovinu i nanošenje tekućeg pudera

Podloga koju nanosimo na lice uvelike može odrediti sudbinu ostatka make upa i ako tekući puder nije dobro odabran ili apliciran na lice, krajnji dojam određenog beauty looka može biti znatno narušen. Već smo vam predstavili nekoliko pokazatelja da možda nosite pogrešan tekući puder, a kako biste kupovinu i nanošenje podloge doveli do savršenstva, pronašli smo par korisnih savjeta make up artista, u čije trikove se komotno možete pouzdati, jer ipak je riječ o najvećim znalcima u beauty industriji.

Pronalazak prave nijanse

 1. Prilikom isprobavanja tekućeg pudera u drogeriji ili parfumerije, testirajte nijanse na prirodnom svjetlu.
 2. Skoro pa početnička greška je nanošenje pretamnog pudera pri čemu se vidi jasan prijelaz odnosno jasna razlika između boje lica i vrata. Kada kupujete tekući puder, testirajte ga na području vilice.
 3. Ako ne možete pronaći idealnu nijansu, no sama formula pudera vam odgovara, kupite jedan u svijetlijoj nijansi i jedan u tamnijoj nijansi od prirodne boje vašeg lica te ih pri korištenju pomiješajte zajedno – dobit ćete custom made nijansu kojoj ste se nadali.
 4. Dva tekuća pudera možete nabaviti i za dvije namjene: jedan u vašoj boji tena za prekrivanje nesavršenosti i jedan u svijetlijoj nijansi kojom ćete napraviti highlight na bradi, jagodicama obraza i mostu nosa.
 5. Većina tekućih pudera bez ulja kroz dan oksidira na masnoj koži i poprimi žutu ili narančastu boju. Nabavite tester pudera koji želite kupiti i testirajte ga nekoliko sati na licu da provjerite kako se ponaša.

Pravi alati za nanošenje pudera

 1. Zaobljeni kist sa sintetičkim dlačicama, poznat i kao powder brush, idealan je za blendanje tekućeg pudera.
 2. Mali i paperjasti kistovi od sintetičkih dlačica idealni su za blendanje korektora na područjima zahvaćenim crvenilom ili prištićima; na bradi, čelu i oko nosa.
 3. Ili se jednostavno poslužite vlastitim rukama. Pojedini make up artisti preporučuju ovu metodu jer se puder najprije u kontaktu s rukama fino zagrije i zatim se puno ljepše rasporedi po licu te stopi s kožom.
 4. Ako niste potpuno zadovoljni efektom nanošenja tekućeg pudera prstima, ovu tehniku upotpunite nježnim blendanjem kistom ili Beautyblenderom za besprijekoran finalni dojam koji neće odavati da na licu nosite puno make upa.

Priprema kože prije nanošenja pudera

 1. Dobra njega kože otprilike je pola posla u postizanju besprijekornog dojma tekućeg pudera na licu. Mnogi make up artisti koriste kapljicu ili dvije ulja za lice kao svojevrsni primer prije nanošenja pudera. Tako dobiju onaj zdrav i blistav efekt na licu.
 2. Još jedan trik za ten koji djeluje kao da je okupan rosom je miks ulja za lice i hidratantne kreme, nanesen na područje jagodica obraza, brade i na vrh čela.
 3. Kombinacija vode i tekućeg pudera, metoda je pojedinih make up artista kojom ne samo hidratiziraju kože, već postižu i bitno blistaviji ten.
 4. Ako želite sasvim lagano prekrivanje i što manje make upa na licu, preokrenite rutinu: dodajte dvije-tri kapljice pudera u hidratantnu kremu kojom uobičajeno njegujete lice. Ova kombinacija lagano će prekriti nedostatke, a s druge strane cijelog dana njegovati kožu.
 5. Suhi i perutavi dijelovi na licu najavljuju katastrofu i prije nego ste nanijeli puder. Kako se podloga ne bi pretjerano isticala na licu upravo na tim područjima, make up artisti imaju brzinski trik, a to je selotejp kojim nježno uklanjaju suhe i stare stanice kože.
 6. Lošu teksturu kože bitno poboljšava kombinacija primera i kremaste podloge, koja zaglađuje neravnine na licu.

Što kada ste nanijeli previše pudera?

 1. Make up artisti jako vole ovaj trik: viška pudera s lica rješavaju se laganim pritiskom pamučne maramice na lice.
 2. Zamku zvanu previše pudera na licu možete izbjeći u startu: dovoljno je pet točkica proizvoda na pet zona: svakom obrazu, čelu, bradi i vratu.
 3. Beautyblender vaš je prijatelj, koji će vam pomoći izblendati višak proizvoda, stopiti puder s kožom i postići prirodan izgled lica.

 

Foto: Instagram

0