Osam prekrasnih spa resorta u koje bismo se odmah teleportirali

Huvafen Fushi

Svima nam je ponekad prijeko potreban reset cijelog tijela, ali i psihički odmor, a spa resort ili wellness centar idealna su mjesta za to. Ovog puta, odlučili smo malo maštati i istražiti kakva je ponuda u nekim udaljenim, što europskim, što azijskim, resortima. Pogled na kristalno čisto more, šum povjetarca u pozadini, zavaljeni u viseću mrežu s koktelom i omiljenom knjigom u ruci… Kad bismo se samo mogli teleportirati. Donosimo osam genijalnih wellness centara, a sve što trebate je – rezervirati zrakoplovnu kartu!

Bawah Reserve (Indonesia)

@bawahreserve

Do ovog raja moguće je doći isključivo hidro-zrakoplovom, a odličan je mix prirodne ljepote i dizajnerskog uređenja na točno pravim mjestima da se osjećate opušteno i ugodno. Kupaonice su raskošne, pogled na morsko plavetnilo je beskonačan, a u pozadini se nalazi šumsko zelenilo. Televizora nema, dostupnost wi-fija je minimalna, a u spa centru se može pronaći potreban mir. U ponudi su različite vrste masaža, a možete biti sigurni kako ćete se doma doći s “tvorničkim postavkama”.

Samostan Santa Rosa (Italija)

@monasterosantarosa

Iako je gužva sinonim za obalu Amalfija, možete biti sigurni kako ćete u ovom samostanu iz 17. stoljeća pronaći potreban mir. Svi oni kojima je potrebno opuštanje, borba protiv stresa ili protiv umora, definitivno su na pravoj adresi. Samostan je okružen stijenama, pojam smirenosti stavlja na jednu sasvim novu razinu.

Lanserhof Tegernsee (Njemačka)

@Lanserhof Tegernsee © Alexander Haiden

Skupina doktora u ovom njemačkom lječilištu pokušat će riješiti zdrastvene probleme poput artritisa ili kroničnih probavnih poremećaja, a tu je i novi laboratorij koji provjeara rad mozga. Ova bavarska čarolija pravo je mjesto za resetiranje – kada niste na pregledima vezani za elektrode, tu su prekrasni bazeni s morskim plavetnilom. Posebna je pozornost stavljena i na prehranu, a bez obzira na to zbog kojeg ste razloga došli, možete biti sigurni kako ćete lječilište napustiti živahniji i odmorniji.

The Farm San Benito (Filipini)

S jedne strane imate osjećaj kao da ste u najzelenijoj džungli, a s druge strane, riječ je o centru koji ima visoko razvijen medicinski program u koji je uključeno mnogo toga, od stanične detoksikacije i zdrava srca pa do liječenja kroničnih bolesti, a sve pod vodstvom stručnjaka. Bilo da vas muče ukočeni zglobovi, osjećaj napuhanosti, glavobolja ili napetost, tu je tretman za sve, a jedno je sigurno: od tamo ćete izaći s mnogo boljim osjećajem nego što ste došli.

@thefarmatsanbenito

Adare Manor (Irska)

spa resort
Adare Manor

Golf, ukusna kuhinja, ljubazno osoblje, prekrasna okolina… Ovaj spa centar u Irskoj definitivno je pravo mjesto za bijeg od stvarnosti. Tretmani su osmišljeni kako bi revitalizirali i najiscrpljenije posjetitelje, bilo da žele uživati u prostranim bazenima ili dugačkim šetnjama.

Domaine des Etangs (Francuska)

spa resort
@domainedesetangs

Ako ste željni povezivanja s prirodom, “čiste” glave, dugačkih šetnji, plivanja, vožnje biciklom ili jahanja konja, onda je ova francuska oaza pravo mjesto za vas. Toplice će omogućiti da se riješite napetosti, vrhunski pogled i restoran s Michelinovom zvjezdicom svakako su veliki plusevi. Termalne kupke će osvježiti svakog posjetitelja, a možete uživati u radovima botaničara Duya Anga Nhana Duca dok oko vas pjevuše ptice… Savršeno, zar ne?

Cheval Blanc Randheli (Maldivi)

spa resort
@chevalblanchrandheli

Za vas imamo dvije riječi: spa-otok! Ili, još bolje i preciznije, najraskošniji spa centar koji ste ikad vidjeli. Palme, viseće ležaljke, vile u neposrednoj blizini mora i uz to, lagani povjetarac u pozadini. Nije se teško mislima teleportirati na ovaj maldivski raj. Za kozmetičke tretmane zaslužni su Guerlainovi proizvodi, a mnogo toga vjerojatno može zaliječiti i senzacionalan pogled.

Huvafen Fushi (Maldivi)

@huvafenfushi_maldives

Ovaj maldivski dragulj pažljivo je izgrađen oko grebena, a mogućnosti uživanja na njemu su brojne – tu je podvodni wellness, prozračni bungalovi na pijesku s pogledom na kristalno čisto more i debeli hlad za uživanje u koktelima. Tretmani su idealni za ublažavanje jet laga, a na kozmetičke tretmane za kosu ili kožu, kao ni na masažu, stvarno ne treba puno nagovarati!

Foto: Instagram, Huvafen Fushi, Lanserhof Tegernsee © Alexander Haiden

2