Simona Antonović: Proizvodi kliničke jačine

@vikyandthekid

Cosmeceuticals, odnosno kozmoceutika su kozmetički proizvodi s biološki aktivnim sastojcima koji poboljšavaju učinkovitost njege kože. Klinički i kozmetički proizvodi za njegu kože razlikuju se po količini aktivnog sastojka u svojoj formulaciji. Klinički proizvodi za njegu kože obično sadrže veći postotak aktivnih sastojaka za koje je klinički dokazano da imaju pozitivan učinak na kožu.

Klinička njega kože su tematski proizvodi s biološkim svrhama i sastojcima, kao što su antioksidansi, vitamini i proteini za zdravlje kože, koji sugeriraju funkcije izvan uobičajene uporabe kozmetičkog proizvoda. Međutim, imajte na umu da se kvaliteta kozmoceutike uvelike razlikuju u potencijalu, zato je važno koristiti kvalitetnu kliničku liniju za njegu kože. 

@alphahskincare

Prednosti kliničke njege kože leže u aktivnim sastojcima s većim koncentracijama u odnosu na kozmetičke marke. Uobičajeni primjeri uključuju retinole, alfa-hidroksi kiseline (npr. salicilna kiselina), beta-hidroksi ili voćne kiseline (npr. glikolna kiselina), antioksidanse i peptide. Neke popularne marke za njegu kože također ih mogu sadržavati, ali u mnogo nižim koncentracijama. To su ujedno i dokazane formule. Ukupna formulacija proizvoda igra veliku ulogu u njezinoj učinkovitosti. Klinički proizvodi za njegu kože prodiru u kožu učinkovitije od mnogih kozmetičkih marki. Ovo prodiranje omogućuje proizvodima postizanje željenih rezultata kože. Također, budući da nude bolje rezultate, možda ćete morati koristiti manje proizvoda.Često se unutar ovakvih proizvoda ne radi samo o jednom aktivnom sastojku, već o mješavini odgovarajućih količina aktivnih sastojaka koji djeluju zajedno.  

Kozmoceutski proizvodi mogu biti lagano iritantni pa je uvijek dobro konzultirati se s dermatologom o korištenju istog. Neki klinički proizvodi za njegu kože mogu najbolje funkcionirati kada im se polako povećava postotak aktivnog sastojka. Drugim riječima, često je dobro početi s nižim postotkom aktivnog sastojka, a zatim se povećati na veći postotak kada se vaša koža aklimatizira na formulaciju.

Alpha-H  Australski kozmoceutski brand za njegu kože koji donosi brze i značajne rezultate. Znanstveno dokazani aktivni sastojci koji pružaju najbolji mogući ishod za vašu kožu. Imaju niz proizvoda za njegu kože, dok su vjerojatno najpoznatiji po kultnom klasiku – Liquid Gold glikolnoj kiselini.  

Epionce brand najpoznatiji je po svom Intense Defense Serum koji sadrži 23 vitamina koje koža koristi za terapijske funkcije, povrh retinola. Vitamini su dobiveni iz botaničkih izvora kao što su laneno sjeme, poznati izvor omega-3 masnih kiselina, za koje se zna da sprječavaju iritaciju. 

Environ brand pokrenuo je plastični i rekonstruktivni kirurg iz Cape Towna, koji je ujedno i pionir u korištenju vitamina A u njezi kože kako bi se zaštitila od oštećenja iz okoliša. Jedan od najpoznatijih proizvoda je Serum V-Peptid C-Quence 1  tri-peptidni kompleks i napredni eliksir za intenzivnu njegu kože. 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram

0