Simona Antonović: Kako postići realistično konturiranje lica?

@moderosaofficial

Konturiranje lica i ostalih dijelova tijela, ne predstavlja ništa drugo do sofisticirane igre svjetla i sjene koja daje vizualnu strukturu i definiciju licu. 

Želite li realistično konturirati lice, fokusirajte se na pronalaženje jedne nijanse koja će odgovarati vašem podtonu tena, a ujedno biti nijansu do dvije tamnija od boje tena. Za složenije konturiranje, koje je prikladnije koristiti u posebnim prilikama, potrebne su vam dvije nijanse. Dublja, tamnija nijansa za definiranje linija i vizualnog stvaranja strukture i svjetlija nijansa za stvaranje sjene.

Kao što se raspon nijansi podloga znatno proširio kako bi odgovarao širokoj lepezi tonova i podtonova kože, tako svjedočimo i sve većoj ponudi nijansi proizvoda za konturiranje. Pronađite svoju nijansu vodeći se ovim savjetima:

Za svjetliji do srednji ton kože potražite taupe ili neutralne nijanse koje oponašaju izgled stvarne sjene na licu. Ipak, valja imati na umu da će malo toplije nijanse dodati zdrav sjaj vašem licu, dok hladnije boje mogu izgledati sivo.

Za preplanule i maslinaste tipove dublji, zlatni podtonovi učiniti će igru svjetla i sjene prirodnijom jer će sjenama dati toplinu koja je nužno potrebna kod ovih tonova i podtonova kože. Kontura će izgledati manje pepeljasto i sivo.

Za tamne tonove kože vrlo duboki, tamni tonovi koji daju toplinu i imaju savršen omjer plave i crvene u sebi, pomoći će konturi da se istakne na bogatim tonovima i podtonovima kože i da ne daje dojam sivog, umornog i pepeljastog tena.

Stvaranje konture ne bi trebao biti proces na kraju kojega postoje jasno vidljive crte kao i jasno vidljive nijanse proizvoda, već stopljene konture koje se čine kao prirodna sjena stvorena svjetlom. Iz tog razloga make-up umjetnici često posežu za kremastim proizvodima koji će se stopiti s prethodno nanesenom tekućom podlogom. Kremaste i tekuće teksture stapaju se prirodnije, mogu se blendati prstima, spužvicama i kistovima.

Pravilo nanošenja svakog proizvoda, pa tako i ovog tipa proizvoda, kaže da je lako dodati i teško oduzeti, stoga valja postepeno graditi intenzitet i nijansu konture sloj po sloj. Ako ste već pronašli odgovarajući bronzer pomoću kojeg možete konturirati lice a on je pritom u kompaktnom obliku, nanosite ga nešto gušćim kistom zatim stopite mekanijim kistom koji će umanjiti izgled strogih rubnih crta.

Strateško pozicioniranje konture ovisi o samom izgledu i strukturi lica. Generalno konture možete nanijeti ispod jagodične kosti, sljepoočnicu i uzduž čeljusti. Ovime ćete vizualno stanjiti i izdužiti lice.

Više o tome koji oblik lica imate, potražite u ovom tekstu. Želite li saznati nešto više o bronzerima, pročitajte i ovaj tekst.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram, IMaxTree

0