Najčešće pogreške u make up rutini pri nanošenju rumenila

rumenilo
@makeupsessions

Rumenilo je jedan od proizvoda bez kojeg je make up rutina nezamisliva. Volimo ga za svaki dan, volimo ga u izlascima, kao i u različitim godišnjim dobima. Međutim, jednako kako da lijepu dozu rumenosti našem licu, jednako tako je lako s njim pretjerati i postići potpuno suprotan efekt. Koliko vam se puta činilo pred ogledalom da je sve tip-top, no onda biste izašli na dnevno svjetlo i vidjeli kako ste ipak pretjerali s rumenilom, nanijeli ga na krivo mjesto ili ga niste dobro razmazali. Međutim, kako se greške ne bi ponavljale, donosimo najčešće greške koje se ponavljaju, ali i kako ih izbjeći te uvijek imati savršen make up.

rumenilo
@roseinc

Prije svega, vrlo je bitno pronaći ispravnu četkicu za nanošenje rumenila kako biste postili željen efekt. Nakon toga, slijedi nanošenje rumenila, a ono može biti tricky jer se u sekundi može pretvoriti u malu beauty katastrofu, a make up look postati rumeniji nego što ste planirali. Bez obzira na to kakav efekt želite, na lice nanesite tek mrvicu rumenila, a onda ga krenite razmazivati. Mnogi rade grešku jer ne idu postepeno te dobiju suprotan efekt jer višak rumenila s lica nije tako jednostavno ukloniti jednom kad izađete iz kuće, osim ako uz sebe nemate pravi “pribor”. Zapamtite – mnogo je lakše nadopuniti male “nedostatke” pri nanošenju rumenila, nego popravljati cijeli look.

Kremasto ili u prahu? Odaberite pravi tip za svoju kožu

rumenilo
@roseinc

Nadalje, jako je bito odabrati i tip rumenila. Ono u prahu i ono kremasto neće jednako funkcionirati na svakom tipu kože, ali ni u svakoj sezoni. Za početak, najbolje je koristiti kremasto u rumenilo koje se razmazuje po jagodicama jer bi ono u prahu moglo imati neželjen učinak – ako niste “stručnjak”, vrlo se lako može dogoditi da ga nanesete previše. Ako vam se čini da sve radite ispravo, a rezultat i dalje nije zadovoljavajuć, problem se možda krije u načinu nanošenja. Naime, ako koristite rumenilo u prahu, prije uvijek nanesite fiksator kako podloga ne bi postala cakey. S druge strane, ako je vaš izbor kremasto rumenilo, nanesite ga na podlogu, a onda fiskirajte cijeli make up.

Foto: Instagram

1