Uz dobre proizvode i par stručnih savjeta, prekrivanje pora lakše je nego ikad

prekrivanje pora
@matiamubysofia

Pore na licu mnogima zadaju velike muke, kao i ispravno nanošenje pudera da bi se pore prekrile. Njihovi glavni uzročnici najčešće su dob i genetika pa se s njima jednostavno treba naučiti živjeti. Ipak, ne treba očajavati. Naime, dobra je vijest da postoji mnogo kozmetičkih proizvoda kojima se one prividno mogu smanjiti. S pravim proizvodima i nekoliko stručnih savjeta, možete ih učiniti gotovo nevidljivima, a prekrivanje pora postat će jednostavnije nego ikad.

Dobra podloga najvažniji je korak

Prije svega, da bi se prikrile velike pore, važno je početi s kvalitetnim primerom jer ćete time osigurati da ih puderom ne naglašavate dodatno, već ih prekrijete. Stručnjaci kao dobar izbor savjetuju Neutrogenin Shine Control Primer jer je lagan i ne ostavlja masne tragove.

prekrivanje pora
Neutrogena Shine Control Primer

Nakon nanošenja primera, treba ujednačiti ton kože jer neispravno nanesen puder može dodatno naglasiti pore. Stručnjaci savjetuju uporabu MAC Studio Face and Body pudera. Osim tog, kako bi se smanjila njihova vidljivost, stručnjaci preporučuju Surrat Beauty Surreal Skin korektor jer ima blagi mat finish i izjednačuje ten.

prekrivanje pora
MAC Studio blagi puder za lice i tijelo
prekrivanje pora
Surrat Beauty Surreal Skin

Najvažnije je da je podloga kompaktna jer ona omogućuje precizno prekrivanje u područjima gdje su pore velike. Izbor stručnjaka je Chanelova hidratantna krema Chanel Vitalumière Aqua Fresh and Hydrating Cream Compact. Ona je lagana, hidratantna, a kožu čini svježom i pore ostaju lagano skrivene, s tim da ne dolazi do nakupljanja proizvoda između pora.

prekrivanje pora
Chanel Vitalumière Aqua Fresh and Hydrating Cream Compact

Nakon što nađete savršen puder kojim ćete prekriti pore, važno je i ispravno ga nanijeti. Najbolji su izbor sintetičke četkice kojima se puder nanosi pokretima u obliku križa. Važno je i pobrinuti se da imate pravi „alat“ pa je i Beauty blender jedan od proizvoda koji treba pronaći mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici. Na kraju, nanesite puder u prahu kako lice ne bi bilo presjajno.

prekrivanje pora
beautyblender Classic Makeup Sponge Pink

Foto: Instagram, Neutrogena, Notino, Sephora, Nordstrom, Look Fantastic

0