Potraga za novim puderom bit će jednostavnija uz ovih par savjeta

@happilygrey

Potraga za idealnim puderom nikad nije jednostavna, a kad pronađemo onaj the puder, od njega se jednostavno ne odvajamo. Međutim, da bi pronašli svog beauty favorita, često je potrebno isprobati mnoštvo pudera kojima nismo najzadovoljniji, pročitati isto toliko članaka na tu temu, kao i savjetovati se s prijateljicama o njihovim favoritima. No, ono što drugima predstavlja savršen puder, ne mora to biti i nama pa potraga na kraju opet ostaje samo na nama samima – koju nijansu odabrati, koji ton pudera, kakvu pokrivnost i kakav finish – uistinu je mnoštvo pitanja koja treba uzeti u obzir. Kad se tome još doda stanje kože i uvjet da puder mora biti namijenjen masnoj, suhoj, kombiniranoj, pigmentiranoj ili koži s crvenilom, ta potraga postaje još teža.

Kako bi pronalazak idealnog pudera bio jednostavniji i brži, donosimo nekoliko savjeta koji bi u tome trebali pomoći, bez obzira na to preferirate li nešto jednostavno i lagano za svakodnevni make up ili tražite puder s težom formulom koji će prekriti sve nedostatke na licu, kao i tamne krugove oko očiju. Prije svega, tijekom cijele godine, ali osobito u ljetnom razdoblju, dobra je ideja obratiti pozornost na formulu i potražiti onaj puder koji sadrži zaštitni faktor kako bi koža bila zaštićena od štetnog sunčevog zračenja.

Kreme u boji kao odlična alternativa

puder
@laura.craffey

Ako ste u potrazi za idealnim puderom koji će vam biti najbolji saveznik u kreiranju make up looka za svaki dan, najbolje je okrenuti se proizvodima koji na licu ne djeluju poput maske te nemaju najjaču pokrivnost, već su prozračni. Ovdje uskaču kreme u boji, kao i korektori koji su savršena alternativa za svaki dan.

Nadalje, pri kupnji pudera, odaberite one tri nijanse za koje mislite da bi mogle biti idealne za vaš ten. Svaku od njih prinesite najbliže rubu lica, a ona nijansa s kojom nema razlike u odnosu na ten je – the nijansa. Naravno, pritom je vrlo važno da preskočite umjetno svjetlo i cijeli odabir radite na dnevnom, prirodnom svjetlu kako bi dojam bio što realniji te kako biste izbjegli vidljive i omražene crte od pudera. Savjet koji često zaboravljamo odnosi se na dva pudera u kozmetičkoj torbici – naime, iako ljetne dane polako ostavljamo iza sebe, bitno je imati pudere različite nijanse, jedan koji koristimo kad pocrnimo, a drugi u ostatku godine.

U nastavku donosimo nekoliko pudera na koje vrijedi obratiti pozornost prilikom izbora onog savršenog.

puder

Dior Diorskin Forever Undercover Foundation
puder
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup
puder
Bourjois Healthy Mix posvjetljujući hidratantni puder
puder
L’Oréal Paris True Match tekući puder
puder
Maybelline Superstay 24h Full Coverage

Foto: Instagram, Dior, Douglas, Notino

0