Simona Antonović: Top skincare proizvodi prema svakom tipu kože

Bliži se proljetno čišćenje, a baš kao i s odjećom i obućom, važno je očistiti i ažurirati svoje beauty proizvode svakih nekoliko mjeseci. U nastavku je popis mojih trenutno omiljenih proizvoda po tipu kože.

Suha koža

Ako patite od suhe kože, u svoju rutinu uvedite proizvode koji duboko hidritiziraju. I svakako na raspolaganju imajte barem jedan proizvod koji će ispilingirati mrtve stanice kože. Riješite se proizvoda s grubim sastojcima, posebno određenim alkoholima koji mogu biti isušujući. Uvedite nježna sredstva za čišćenje i nježne, kremaste formule za pranje lica izvrsne su za suhu kožu. La Prairie Purifying Cream Cleanser krema za čišćenje.

Serum – probajte Drunk Elephant B-Hydra intenzivni hidratantni serum jer sadrži ceramide pomoću kojih ojačavamo barijeru kože, i doprinosimo hidrataciji pa će i koža izgledati punije i zaglađenije.

Koža sklona aknama

Gel za umivanje – probajte antiseptičko sredstvo za čišćenje pilinga koje regenerira pore dok njeguje vašu kožu i nudi protuupalne benefite za umirivanje akni. Skinceuticals LHA Cleanser Gel.

Bezalkoholni tonik – korištenje tonika se često ne smatra važnim korakom, ali izuzetno ja bitan za masnu i kožu sklonu aknama. Korištenje tonika je posebno koristan način za duboko hidratiziranje kože, kao i za oporavak stanica i čišćenje pora. Apivita Toning Lotion with Honey & Orange.

Osjetljiva koža

Umirujući serum – proizvodi za osjetljivu kožu sadrže umirujuće sastojke zbog njihovih antiupalnih svojstava. Tražite proizvode sa sastojcima kao što su kamilica, azulen i bijeli čaj. Dr. Barbara Sturm Calming Serum.

Protuupalni balzam – ako je vaša koža posebno osjetljiva, odlučite se za balzam koji će nahraniti vašu kožu, potaknuti proizvodnju lipida i ojačati zaštitnu barijeru vaše kože. Ren Clean Skincare Evercalm Overnight Recovery Balm.

Kombinacija

Mlijeko za čišćenje – uvijek potražite losion za čišćenje protiv vanjskih onečišćenja pri čemu su najbolja sredstva za čišćenje kisikom koja omogućavaju disanje koži kao što je Biologique Recherche Lait VIP 02. Mliječna formula djeluje na uklanjanje nečistoća i smirenje kože. Posebice je dobro ako često putujete ili ste pod stresom.

Tretmanski serum – važno je ispravno tretirati kožu kako bi se održala čistom i zdravom s minimalno bora i ožiljaka. Serum bi trebao uključivati kombinaciju nježne eksfoliacije i umirujuće hidratacije. Skinceuticals CE Ferulic.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram, Skinceuticals, La Prairie, Apivita, Biologique Recherche, REN, Dr. Barbara Sturm, Drunk Elephant

0