Kako njegovati kožu prije i nakon izlaganja suncu?

@belenhostalet

Ljeto nam je došlo, a sezona godišnjih odmora je pred nama. Godišnji je odmor mnogima nezamisliv bez odlaska na more i izležavanja na plaži. Međutim, sa suncem treba biti oprezan i kožu propisno zaštititi, kako prije, tako i poslije izlaganja sunčevim zrakama. Izdvojili smo nekoliko proizvoda koji su nužni u ljetnoj beauty rutini kako bi koža bila zdrava, njegovana, nahranjena i mekana.

Almagea® SUNLOVE SKIN+

Almagea® SUNLOVE SKIN+

Prije izlaganja suncu važno je pobrinuti se da je koža pripremljena. Odličan saveznik u pripremi kože za izlaganje sunčevom zračenju je Almagea® SUNLOVE SKIN+. Riječ o novoj generaciji dodataka prehrani, a formula sadrži vitamin E i selen koji pridonose zaštiti sunca od oksidativnog stresa. Uzrok oksidativnost strsa su čimbenici iz okoliša, među kojima su UVA i UVB zrake pa je vrlo važno povećati otpornost i iznutra. Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži ulje sjemenki boreča i argana koji su bogati vitaminom E, a ovaj dodatak hrani čuva kožu izvana te hrani kožu iznutra.

Organic Shop Body Scrub Ruspberry & Sugar

Organic Shop Body Scrub Ruspberry & Sugar nježni piling za tijelo

Prije izlaganja kože suncu, vrlo ju je bitno pripremiti za to, a piling je jedan od koraka koji se ne smije preskočiti. Njime se uklanjaju mrtve stanice kože te se potiče prirodna regeneracija površinskog sloja kože. Piling je najbolje raditi jednom tjedno, a sastoji se od nekoliko koraka. Kožu je prije tuširanja potrebno izmsirati grubljim ručnikom ili iščetkati mekanom četkom. Zatim slijedi tuširanje te umasiravanje sredstva za piling u tijelo pomoću rukavice. Posebnu pozornost treba pridodati debljim slojevima kože, kao što su laktovi i pete. Nakon pilinga, slijedi ispiranje mlakom vodom, a zatim je najbolji lagano se tapkati ručnikom te obvezno nanijeti hidratantni losionn za tijelo.

Vichy Ideal Soleil

Vichy Ideal Soleil mlijeko za tijelo SPF 30

Mlijeko ili krema sa zaštitnim faktorom neizostavan je dio kozmetičke torbice i torbe za plažu. Iako se na losion sa zaštitnim faktorom naglasak stavlja tek u ljetnim danima, preporučuje se koristiti ga u svakom godišnjem dobu, barem kad se radi o licu. Izlaganje suncu bez zaštitnog faktora uzrokuje, između ostalog, brže starenje kože, alergije ili tamne mrlje pa je izrazito važno odabrati ispravnu kremu sa sunčanje sa SPF faktorom, ovisno o tipu kože.

Afrodita Sun Care After Sun

Afrodita Sun Care After Sun mlijeko nakon sunčanja

Bez obzira na brojna upozorenja, nerijetko se dogodi da se predugo izlažemo sunčevim zrakama pa dolazi do neugodnog crvenila i osjećaja peckanja na koži. Osim dobrog starog jogurta, u hladnjaku je dobro imati i Afroditin Sun Care mlijeko za nakon sunčanja koji će u takvim situacijama biti najbolji saveznik. Afroditino Sun Care mlijeko pruža ugodan učinak hlađenja te trenutačno smiruje kožu i osvježava je. Formuli je dodan esktrakt aloe vere koji intenzivno vlaži kožu i pridonosi njezinoj regeneraciji. Mlijeko za nakon sunčanja sadrži i provitamin B5 koji štiti kožu i pomaže u sprečavanju isušivanja.

Melem suho ulje s esencijalnim uljem smilja

Melem dragocjeno ulje s esencijalnim uljem smilja

Ženska kozmetička torbica neizostavna je bez suhoh ulja, a ono je osobito traženo u ljetno doba. Koža nakon korištenja nije masna jer se ulje brzo upija, a ostaje mekana i baršunasta. Ulje je savršen izbor za suhu kožu, a u ljetnim danima možete birati one sa zlatnim i brončanim sjajem. Suho ulje uvijek je dobra ideja jer je u jednoj bočici pohranjeno sve što nam treba da koža bude nahranjena, hidratizirana i mekana.

Foto: Instagram (@belenhostalet), Almagea, Afrodita Notino, Vichy, Melem

0