Ako još niste, evo zašto biste trebali dodati niacinamid u beauty rutinu

@myskinbutbetter

Bez obzira na to u koju skupinu pripadali, onu sačinjenu od velikih beauty ljubiteljica koje imaju pomno razrađenu jutarnju rutinu za njegu lica ili onu kojima je dovoljno tek nanijeti hidratantnu kremu, vjerujemo kako vam jutarnja rutina nije potpuna bez nekoliko sastojaka. Među njih spada vitamin C koji je iznimno bitan jer štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja poput onečišćenja, glikola koji je bitan za piling kože i smanjivanje tamnih mrlja na licu te retinola koji je najpoznatiji po tome što umanjuje pigmentaciju, akne i druge nedostatke na koži. Međutim, na popis must have sastojaka treba dodati još jedan koji uvijek prođe “uispod” radara u odnosu na prethodno navedene sastojke, no rezultat koji nastaje nakon njegove uporabe je genijalan. Riječ je o niacinamidu.

Kako koristiti niacinamid?

Niacinamid je zapravo vitamin B3, a stručnjaci savjetuju da ga se uvrsti u svakodnevnu beauty rutinu jer će koža na tome biti iznimno zahvalna. Naime, klinička su istraživanja pokazala sve prednosti ovog sastojka – utječe na prekomjernu proizvodnju sebuma i pojavu porta, a istovremeno štiti površinu kože od oštećenja. Također, vrlo je bitan jer spriječava gubitak vode iz kože, smanjuje njezinu suhoću te neugodan svrbež. Uz to, niacinamid je dobar jer može pomoći kod akni, smanjiti crvenilo uzrokovano prekomjernom izlaganju sunčevim zrakama te se ga stručnjaci smatraju i dobrim protuupalnim sredstvom. Ipak, pritom treba imati na umu da niacinamid ne može biti zamjena za kremu za sunčanje,već samo može pomoći u ublažavanju crvenila.

@paulaschoiceuk

Prema riječima kozmetičkih stručnjaka, niacinamid mogu koristiti osobe s osjetljivijom kožom, kao i oni koji s tenom nemaju problema. U bilo kojem trenutku može se uključiti u postojeću rutinu, bez obzira na to bila ona jutarnja ili večernja. Također, stručnjaci su spomenuli zanimljivo istraživanje koje je pokazalo da nanošenje niacinamida prije retinola može povećati toleranciju kože. Zato, ako ste osjetljivi na retinol, koji se nerijetko povezuje s osjetljivošću kože i crvenilom, bilo bi dobro prije toga koristiti niacinamiad. Nadalje, stručnjaci su dodali kako je niacinamid odličan sastojak za njegu kože u razdoblju prije menstruacije jer smiruje kožu i smanjuje povećano izlučivanje masti u tom razdoblju.

U nastavku pogledajte nekoliko proizvoda za koje stručnjaci smatraju da bi se odlično uklopili u postojeću beauty rutinu.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide Booster 
The Inkey List Niacinamide
philosophy ‘no reason to hide’ multi-imperfection transforming serum
Glossier Super Pure Niacinamide

Foto: Cult Beauty, Nordstrom, Look Fantastic, Glossier

0