10 nekomedogenih pudera po mjeri problematične kože


Pronaći idealan tekući puder za sebe, ponekad je prava noćna mora, pogotovo za žene koje godinama muku muče s aknama, prištićima i općenito problematičnom kožom. Za rješenje problema s kojima se ovaj tip kože susreće, predlaže se sve i svašta, a uz pomnu beauty rutinu i pravilnu prehranu, nerijetko će se čuti i da je najbolje kloniti se make upa. No, ponekad ipak želimo prekriti nedostatke na lice i osjećati se dobro u vlastitoj koži te je upravo iz te želje razvijena cijela jedna grana beauty industrije, poznata pod pojmom nekomedogene kozmetike.

Najjednostavnije objašnjenje za nekomedogenu kozmetiku je ono da se radi o kozmetici koja ne začepljuje pore. Namijenjena je za osjetljivu kožu sklonu iritacijama i nastanku akni i prištića te je na glasu kao kozmetika koja dopušta porama da dišu mnogo više od tradicionalnih kozmetičkih preparata.

Nekomedogeni puderi

U slučaju make upa, nekomedogeni tekući puderi odgovor su na pudere na bazi ulja koji nemaju dobar odnos s problematičnom kožom i nerijetko začepljuju pore, rezultirajući ‘ratnim zonama’ na našim licima u obliku akni i prištića. Za ovaj vrlo svojeglav i često sasvim nepredidljiv tip kože, predlažu se nekomedogeni puderi, na koje problematična koža daleko najbolje reagira nego na razne druge hvaljene i široko korištene pudere, što drogerijske, a što luksuzne. Oni također sadrže neke kvalitetne sastojke koji mogu poboljšati izgled lica i vratiti kožu u ravnotežu. No znate li uopće koji su? U nastavku donosimo 10 rado korištenih nekomedogenih pudera, koji imaju sposobnost sužavanja pora, zaglađivanja kože, lagani su na licu, dok istovremeno također nude solidno prekrivanje.

Foto: Instagram, BECCA, Rimmel, Vichy, Clinique, Estee Lauder, NARS, Laura Mercier

1