Najbolji proizvodi za čišćenje kistova koje obožavaju i slavni make up artisti

Bilo da se svakodnevno šminkate ili samo povremeno nanosite sjenilo i/ili rumenilo, trebali biste redovito prati svoje make up kistove. To je korak koji mnogi često preskaču, ali pravilno održavanje kistova za šminkanje može učiniti veliku razliku. Naime, ako ih redovito održavate nećete morati kupovati nove kistove svako malo, nego će vam oni trajati puno duže. Slavni make up artisti često čiste svoje kistove pa neke od njih koriste čak cijelo desetljeće, ako ne i duže. Njegovani kistovi imaju i bolji učinak. Ako proizvod predugo stoji na njihovim dlačicama, to može pokvariti njihovu učinkovitost i tako skratiti njihov životni vijek. Nepotrebno je reći, prljavi kistovi su pravo leglo za bakterije koje mogu uzrokovati pojavu prištića i infekciju.

Čišćenje make up kistova za duži rok trajanja

Mnogi profesionalni vizažisti čiste svoje kistove gotovo svakodnevno – između klijenata, fotografiranja i raznih snimanja. No, ako svoje kistove koristite samo na sebi, stručnjaci kažu da je dovoljno čišćenje jednom do dva puta tjedno. Osim ako ste koristili plavo sjenilo ili ružičasto rumenilo – u tom slučaju se ipak radi o tvrdoglavijim pigmentima koje je najbolje isprati odmah nakon upotrebe. Svi stručnjaci se slažu da je dobro sredstvo za čišćenje make up kistova, ono koje učinkovito čisti bez potrebe za ribanjem ili povlačenjem dlačica kistova da biste uspješno obavili posao.

Profesionalcima je važno i brzo sušenje kistova pa su mnogi njihovi top odabiri oni koji očiste kistove, a oni potom se osuše za samo nekoliko sekundi ili minuta. No, postoje i posebni sapune koji zahtijevaju pjenjenje i potpuno natapanje dlačica kistova za one koji nisu u tolikoj žurbi. Kako bismo vam pomogli odabrati sredstvo za čišćenje make up kistova koje je najbolje za vas, u nastavku vam donosimo proizvode za čišćenje kistova koje obožavaju i koriste mnogi slavni make up artisti.

StylPro set

StylPro set za čišćenje i sušenje make up kistova

StylPro set za čišćenje i sušenje make up kistova vrti, čisti i suši kistove u manje od 30 sekundi, tako da su odmah spremni za korištenje. StylPro set uključuje StylPro uređaj, osam fleksibilnih silikonskih držača, stalak za držače, posudu za čišćenje kistova od nelomljivog titana, grlo posude te dvije baterije i dvije StylPro veganske tekućine za čišćenje kistova od 10 ml.

Cinema Secrets

Cinema Secrets Professional Brush Cleaner

Stručnjaci obožavaju ovo brzo sušeće, antimikrobno sredstvo za brzo čišćenje i dezinfekciju kistova. Ovaj proizvod je učinkovit, brz i odmah se suši, a potrebno ga je vrlo malo. Samo umočite vrh kista u proizvod i lagano ga vrtite na papirnatom ručniku dok se trag ne razbistri. Kako bi smanjili potrošnju proizvoda možete ga držati i u bočici s raspršivačem pa špricati kistove prema potrebi.

Clinique

Clinique Makeup Brush Cleanser

Ovaj Clinique sprej održava vaše kistove za make up čistima i tako produljuje njihov životni vijek. Uz to, on sprječava nastanak bakterija u čekinjama, održava kistove u odličnom stanju i s kistova uklanja ostatke šminke. Pogodan je za čišćenje manjih i većih kistova, a potrebno ga se samo posprejati na kist, nježno obrisati čistom tkaninom i tako ukloniti nataloženi make up.

BeautyBlender

BeautyBlender Blendercleanser Solid Pro

Ova formulu za dubinsko čišćenje kistova je vrlo nježna te je odličan za osobnu i profesionalnu upotrebu. U njoj se nalazi aktivni ugljen koji čisti, dezinficira i tvrdi da nudi 99,7-postotnu zaštitu od bakterija do 24 sata nakon pranja. Iako je dizajniran posebno za čišćenje BeautyBlender spužvice, stručnjacima se sviđa zbog njegove sposobnosti uklanjanja prljavštine i ulja s kistova, bez puno ribanja koje oštećuje dlačice. Napomena: Ovaj proizvod zahtijeva da ga u potpunosti natopite, potom isperete s kistova, što znači da će se oni trebati sušiti preko noći, ako ne i duže.

Da Vinci

Da Vinci sapun temeljito čisti i male i velike kistove i na taj način im produljuje vijek trajanja. Uspješno uklanja sve ostatke make upa i olakšava svako nanošenje nakon pranja. Kist namočite toplom vodom, potom ga operete uz pomoć sapuna i detaljno isperete ostatke. Nakon toga da nježno osušite čistom krpom i ostavite da se prirodno osuši, najbolje tijekom noći.

Foto: Instagram, Rox Beauty, Beauty Bay, Notino

0