Kako očistiti kistove za šminkanje poput profesionalca?

Ako šminku koristite na dnevnoj bazi, svaki kist za šminkanje na sebi vrlo vjerojatno ima nakupine make upa. Osim što nije higijenski, posljedica toga je i što takvim kistom ne možete postići željenu pokrivenost i željeni učinak. Rješenje za to je ispravno čišćenje kistova, a ono će imati uistinu vidljive rezultate. Osim što ćete dobiti osjećaj da su kistovi kao novi, možete biti sigurni da će redovitim čišćenjem trajati godinama.

Stručnjaci otkrivaju svoje tajne

S obzirom na to da su im kistovi svakodnevni alat za posao, make up artisti imaju najbolje savjete i najbolja rješenja za održavanje. Stručnjaci tvrde da je kistove najbolje čistiti jednom u tri do četiri uporabe. Osim toga, objasnila je i koji su kistovi skloniji prljanju, odnosno bakterijama. Naime, četkice koje su izložene kremastim proizvodima imaju pogodnije tlo za stvaranje različitih bakterija, od onih koji se koriste za proizvode u prahu.

Priliko čišćenja, potrebno je namočiti četkice nekoliko minuta u toploj vodi. Prije ispiranja, četkice treba očsititi posebnim sapunom za čišćenje kozmetičkih četkica. Ako imate vremena, možete na kistove dodati i malo regeneratora za kosu, a zatim ponovno isprati. Stručnjaci napominju da se ovaj postupak treba poavljati sve dok četkice ne budu potpuno čiste, odnosno bez ikakvih ostataka pudera, kremastih proizvoda i slično. I posljednje, ali ne i manje važno – pomirište četku! Ako je miris neobičan, čak i nako čišćenja, ili pljesniv, vrijeme za novi kozmetički kist!

Foto: Instagram

0