Najbolji proizvodi s retinolom za osjetljivu kožu

@kate.lavie

Govoreći o sastojcima s anti-age učinkom koji učinkovito sprječavaju ili ublažavaju znakove starenja, ne može se ne spomenuti retinol. Ovaj moćan sastojak dolazi iz obitelji vitamina A, a u posljednjih nekoliko godina neprestano se govori o njegovoj važnosti u kozmetičkoj industriji. Ipak, bez obzira na to koliko bio “uspješan” u tretiranju i prevenciji znakova starenja, problem retinola je taj što nije najpogodniji za svaki tip kože, odnosno može izazvati iritacije i crvenilo na osjetljivoj koži pa ga je nužno odabrati s pozornošću.

Naime, retinol je visokoaktivan sastojak pa koža na njega može jako lako reagirati, osobito ako je inače sklona iritacijama i crvenilo. Ipak, to ne znači da ga trebate u potpunosti izbaciti iz beauty rutine, već pronaći proizvod koji će odgovarati koži. Ako je rezultat prijašnjih iskustva s retinolom bila crvena i suha koža, u nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji neće imati takav ishod.

Holy Grail Retinol Repair Skin Creme

Holy Grail Retinol Repair Skin Creme

Osnivačica brenda Holy Grail pokrenula ga je jer nije mogla pronaći učinkovite proizvode koji će joj pomoći u bori protiv akni. Ako imate sličnih problema i koža vam je sklona pojavi prištića, no i dalje želite istraživati blagodati retinola, možete isprobati kremu Holy Grail Retinol Repair Skin Creme u kojoj se retinol miješa s hijaluronskom kiselinom, zelenim čajem i aloe verom te je u takvoj formuli vrlo nježan prema koži.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% in Squalane

The Ordinary’s Granactive Retinoid 2% Squalane 

Ako vam je koža izrazito osjetljiva i brzo reagira, bolja opcija je retinoid. Retionid će imati iste blagodati i rezultate kao što ih imaju i proizvodi s retinolom, no izostat će iritacija, što je svakako prednost jer odgovara različitim tipovima kože. Jedan od proizvoda s retinoidom je The Ordinaryjev Granactive Retinoid 2% Squalane, sa skvalanom u svojoj formuli, osobito pogodan sa osobe sa suhom kožom.

The Ordinary’s Granactive Retinoid 2% Emulsion

The Ordinary’s Granactive Retinoid 2% Emulsion

Baš kao i kod prethodnog proizvoda, retionid je bitan sastojak u u The Ordinaryjevom proizvodu Granactive Retinoid 2% Emulsion. Međusobno se razlikuju po tome što formula ovog proizvoda ne sadrži ulja pa je prikladnija za masnu ili mješovitu kožu. Lagana, kremasta emulzija uravnotežuje razinu hidratacije u koži, a istovremeno ujednačava ten te je sigurna i za najosjetljiviju kožu.

Instanatural’s Retinol Serum 

Instanatural’s Retinol Serum 

Ako ste tek ušli u svijet retinola, odnosno tek počeli otkrivati njegove blagodati. Instanatural’s Retinol Serum je serum koji sadrži nježnu formulu – retinol dolazi u kombinaciji s vitaminom C, niacinamidom, arganovim uljem i hijaluronskom kiselinom kako bi se ublažilo crvenilo ili suhoća koju retinol može izazvati.

Rodial’s Dragon’s Blood Hyaluronic Night Cream

Rodial’s Dragon’s Blood Hyaluronic Night Cream

Retinol može biti dio i noćne njege ako ga uključite u noćnu kremu koja sadrži, između ostalog, hijaluronsku kiselinu i retinol. Opisuju je kao kremu koja “čini čuda” dok spavamo, odnosno popravlja i regenerira kožu tijekom sna zahvaljujući retinolu. Retinol se nalazi u gustoj kremi koja štiti kožu pa neće izazvati iritaciju.

Foto: Instagram, Beauty Bay

0