Može li masaža vlasišta uistinu ubrzati rast vaše kose?

Možda ste među onima koji oduvijek imaju tanku kosu ili ipak na vas utječe stres pa vam kosa pojačano ispada? Možda se ipak radi o prirodnom procesu starenja ili o loše ošišanoj kosi? Bez obzira na razlog, važno je znati da ne postoji jedinstveni lijek protiv ispadanja kose. Usprkos tome što postoji mnogo tretmana, dodataka prehrani, vitamina i proizvoda za njegu kose s infuzijom biotina koji mogu pomoći u poticanju rasta kose, briga o vlasištu umjesto o kosi je zapravo najbolji način za postići vidljive rezultate. Najbolji način za to je masaža vlasišta.

Kako masaža vlasišta utječe na rast kose?

Folikuli koji se nalaze u korijenima vlasi su jedini ‘živi’ dijelovi naše kose. Upravo zato je za poticanje njezinog rasta najbolje stimulirati vlasište. Mnoga su istraživanja dokazala da trošenje otprilike tri do četiri minute dnevno na masažu vlasišta može potaknuti bolji protok krvi u folikulama, što dovodi do poboljšanog rasta kose. Umjereni pritisak na tjeme pojačava cirkulaciju, što rezultira boljom apsorpcijom kisika i to dovodi do ubrzanog rasta kose pa čak i do ljepše teksture kose nakon nekog vremena. Ipak, zapamtite da, iako je masaža vlasišta učinkovit i pouzdan način za ubrzavanje rasta kose, to je spor proces. Stoga, nemojte očekivati ​​da ćete odmah vidjeti rezultate ovom metodom.

masaža vlasišta

Najbolji način na koji možete masirati vlasište je dok se šamponirate pod tušem, ali možete ga masirati i dok vam je suha kosa. Vlasište možete masirati ručno, ali postoje i posebne četke za šamponiranje i masiranje tijekom tuširanja. Ove četke ‘hibridi’ također su izvrstan alat za uklanjanje nakupljenih proizvoda, ulja i prljavštine. Sve to u suprotnom može spriječiti rast kose jer začepljuje folikule. U nastavku vam donosimo neke od najboljih četki za pranje i šamponiranje kose te one za opuštajuću masažu vlasišta ‘na suho’, nakon koje će vam kosa rasti brže i biti još ljepša.

Briogeo četka masaža vlasišta
Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager
Kent masaža vlasišta
Kent Shampoo and Scalp Massage Brush
John Masters masaža vlasišta
John Masters Organics Exfoliating Scalp Brush
(koristi se prije pranja kose)
Tangle Teezer masaža vlasišta
Tangle Teezer The Scalp Exfoliator & Massager
Boucleme masaža vlasišta
Bouclème Scalp Massager
0