Kako stilizirati kosu tijekom vrućih ljetnih dana?

@wethepeoplestyle

Ljeto nam je gotovo i službeno kalendarski “pokucalo” na vrata, a vrlo visoke temperature došle su i prije njega pa mnogi već muku muče s time kako se odjenuti, kako se našminkati, ali i koju frizuru napraviti, a da outfiti i beauty lookovi dobro podnose vrućinu gradskog asfalta. Prirodni i prozračni materijali zauzeli su ključno mjesto u garderobi, kao i lagane kreme i puderi u kozmetičkoj torbici, no što napraviti s kosom kad temperature prijeđu 30°C? Rep se nameće kao jednostavna i logična opcija, no mnogi ga smatraju pomalo monotonim izborom. Ipak, to ne mora biti tako ako se stilizira na pravi način. Donosimo cool ideje djevojaka s Instagrama koje se na stylish način bore protiv ljetnih vrućina i pritom izgledaju stvarno dobro. Najvažnije od sveg – za svaku od ovih frizura ne treba više od nekoliko minuta pa su idealan izbor kad ste u svakodnevnoj, jutarnjoj žurbi!

@anoukyve

Frizura s nekoliko “neposlušnih” pramenova

Nekoliko opuštenih i “neposlušnih” pramenova frizura je koja nas pomalo vraća u devedesete, no ove sezone dolazi u mnogo ljepšoj verziji. Idealan je izbor ako niste ljubiteljica klasičnog repa, već želite da vam šiške ili pokoji prame ipak zaokruži lice. Bez obzira na to imate li ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, svežite je u punđu ili niski rep, a par pramenova neka jednostavno padne na lice – tako ih ostavite i imati chic frizuru za svaki dan!

@lucywilliams02
@anoukyve
@happilygrey
@happilygrey

Niska punđa ili rep

Jednostavnost i praktičnost ono je što tražimo od svake ljetne frizure, a niska punđa ili niski rep donose upravo to. Bez obzira na to radi li se o dnevnom izdanju ili kakvoj elegantnijoj prigodi, riječ je o chic izboru kojeg je vrlo jednostavno napraviti u kućnoj radinosti. Za ovakvu je frizuru uistinu potrebno minimalno truda i tek nekoliko ukosnica, a look se uvijek može dodatno naglasiti upečatljivim špangicama ili nekim statement naušnicama pa se frizura u samo jednom koraku pretvara iz dnevne u večernju.

@lucywilliams02
@lucywilliams02
@anoukyve
@harperandharley
@harperandharley
ljetna frizura
@happilygrey

Šešir kao neizostavan modni dodatak

Ljetna je garderoba nezamisliva bez šešira. Osim što nas štiti od štetnog sunčevog zračenja, istovremeno izgleda i nevjerojatno stylish. Ove sezone poseban su hit šeširi koji imaju crne trake koje se mogu svezati ispod brade ili ih jednostavno ostavite da vise. Šešir možete nositi uz raspuštenu kosu, no jako elegantno izgledaju i uz niske punđe pa zajedno tvore savršenu kombinaciju za popodnevni ručak u gradu, odlazak na plažu ili jutarnju kavu na moru. Osim punđe, možete svezati i niski rep, ali i opuštenu pletenicu, a ako i ne pripadate skupini velikih ljubiteljica šešira, dajte mu priliku – zaštititi će vas od sunca i stvoriti jednu novu, stylish siluetu.

ljetna frizura
@wethepeoplestyle
ljetna frizura
@wethepeoplestyle
ljetna frizura
@wethepeoplestyle
ljetna frizura
@mija_mija
ljetna frizura
@mija_mija

Frizura s ukrasima u kosi

Kao jedan od vodećih trendova ove sezone nametnuli su se različiti ukrasi za kosu – ukosnice s perlicama, scrunchieji, marame… Sve ono što smo nosili u djetinjstvu i što ima pomalo retro prizvuk nam se vratilo u velikom stilu, a fashionistice su trend odmah prihvatile. Ljeti su dobar izbor i bandane koje su idealne za plažu, a sve vrste ukosnica bit će izvrstan pomagač u situacijama kad samo malo želite ukrotiti kosu.

ljetna frizura
@happilygrey
ljetna frizura
@babba
ljetna frizura
@babba
ljetna frizura
@leoniehanne
ljetna frizura
@rianne.meijer
0