Hrvatska stručnjakinja otkriva što učiniti ako ste se previše zaigrali pincetom i čupanjem obrva

U mnogim kulturama biljka kana se koristi od davnina za bojanje kose, kože, noktiju te predmeta od kože i vune, no njena primjena tu ne staje. Drevni postupak bojenja kanom opet je in i to, ni više ni manje, kana se koristi za bojanje obrva. Ako ste u skupini koja se unazad nekoliko godina previše zaigrala pincetom, a ne pada vam na pamet trpiti bol microblading tehnike popunjavnja obrva, onda je kaniranje obrva savršena, bezbolna metoda  definicije i popunjavanja obrva – i to zbog nekoliko razloga.

Prednosti kaniranja obrva

Kana je prirodna – dobiva se iz istoimene biljke, na dlačici ostaje dulje od klasične boje za obrve, ali prima se i za kožu pa se ostvaruje tattoo efekt -što nam je važno ukoliko na nekim mjestima imamo rupe zbog prekomjernog čupanja dlačica. Vrlo je intenzivna pa djeluje efektno i uza sve to hrani dlačice koje su vidljivo sjajnije nakon postupka.

View this post on Instagram

Back to work 💋 #leroujedeparis #roujebeaute #soon

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Sam postupak bojanja je potpuno bezbolan i relativno kratko traje dok tretman osim bojanja uključuje i dodatne procese kao sto je šišanje obrva, oblikovanje obrva voskom, čupkanje pincetom ta mazanje obrva uljima koja ojačavaju i hrane korijen dlake – sve u svrhu postizanja savršenog luka obrve koji definira čitavo lice.

Kako izgleda postupak kaniranja?

Prilikom dolaska u salon, kozmetičarka će vam postaviti mnoštvo pitanja, a sve u svrhu određivanja postupka rada koji je isključivo individualan. Kana dolazi u obliku praha u desetak nijansi koje se mogu koristiti samostalno ili njihovim međusobnim miješanjem kako bi se postigla savršena nijansa. Vrlo je važno prije tretmana utvrditi stanje i tip kože, te vaše make up navike. Ukoliko make up nanosite svakodnevno, obrve bi trebale ipak biti malo izražajnije.

View this post on Instagram

MERCI 💐 @ateliercouronnes

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Prije nanošenja kane, obrve se definiraju, odnosno iscrtavaju olovkom i bijelom pastom kako bi ih vi mogli još jednom vidjeti  prije bojanje i procijenit jeste li zadovoljne lukom, oblikom te njihovom debljinom. Nakon vaše potvrde kozmetičarka kanu miješa s aktivatorom koji uz vodu sadrži i hranjive tvari te ju unutar linija nanosi na vaše obrve i kožu. Kana nakon nanošenja djeluje od 5 do 15 minuta nakon čega se ispire vodom. Oblikovanje obrva voskom i pincetom radimo tek nakon skidanja boje kako kana ne bi ulazila u otvorene pore i izazvala crvenilo. Za kraj kozmetičarka će vaše obrve namazati uljem, a u kana efektu na svojim obrvama uživat ćete 4 do 6 tjedana. Spomenuto vrijeme ovisi o brzini rasta dlačica i masnoći kože. Ovaj tretman u ljetnim mjesecima najčešće se kombinira s lash liftom kako bi korištenje make upa prilikom nesnosnih vrućina bilo svedeno na minimum.

Foto: Instagram

Tekst: Dijana Kokot
Nokti.hr & Beauty Boutique

0