Kako ispravno nanijeti puder ovisno o tipu kože?

ispravno-nanosenje-pudera
@_hollyt

Jutarnja žurba – rijetki su oni (sretnici) kojima tako ne započinje dan. Dio jutarnjeg vremena odlazi i na beauty rutinu, a zahvaljujući užurbanosti, vrlo se lako preskoče i neki sastavni, osnovni dijelovi te rutine. Primjerice, nesvjesno se preskoči nanošenje hidratantne kreme ili maskare, a da ne govorimo o tome kako je ispravno nanošenje pudera i razmišljanje o istom malo kome u rasporedu. Treba li koristiti spužvicu za blendanje ili kist, puder u prahu ili tekući? Pitanja je stvarno mnogo, no prema beauty stručnjacima, odgovor leži u tipu kože.

Definiranje tipa kože kao najvažniji korak

Naime, sve bi trebalo krenuti upravo od tog. Jednom kad definirate svoj tip kože, jutarnja će rutina biti puno jednostavnija. Ako imate suhi tip kože, trebali biste koristiti tekuće pudere, a hidratantna krema prije pudera jednostavno je obvezna! Prilikom nanošenja, ne treba rabiti ni spužvicu ni kist, već je sve najbolje aplicirati prstima. Nakon tog, na red dolazi spužvica koja će koži dati potreban sjaj.

ispravno-nanosenje-pudera
@wethepeoplestyle

S druge strane, za masnu kožu odlični su puderi u prahu ili oni s mat finishem koji će držati sjaj pod kontrolom, dok je za nanošenje dobro koristiti krutu i širu četku. Kombiniranom tipu kože najbolje odgovara puder sa satenskim finishem, dok bi za optimalne rezultate trebalo koristiti vlažnu spužvicu. One sretnice koje imaju uravnotežen ten, praktički mogu izabrati koji god proizvod požele.

Nadalje, make up stručnjaci otkrili su još jedan trik, koji i nije toliko trik, koliko većina to jednostavno ne napravi. Naime, kako i piše na poleđini svake bočice, proizvod treba protresti prije uporabe! Jedna korisnica Reddita na toj je društvenoj mreži podijelila svoje iskustvo jer je primijetila da postoji velika razlika u konačnom looku, ovisno o tome je li prije uporabe protresla bočicu. Primjerice, kod Smashboxovog tekućeg pudera jednom je prilikom primijetila da izgleda narančasto na koži nakon nekog vremena. Drugi put protresla je bočicu, kao što i inače radi, te je shvatila da je upravo u tome i bio problem. Dobila je željeni rezultat upravo zahvaljujući tome. I druga je korisnica podijelila svoje iskustvo s tekućim puderom, no onim marke Fenty Beauty. Jedno je jutro žurila te nije promućkala puder. Kad se tijekom dana pogledala u ogledalo, bila je prestravljena onime što vidi jer je bila – narančasta. Zašto je to tako? Naime, bez protresanja proizvoda, pigmenti se “smire” i koncentriraju na jednom mjestu i tako utječu na konačnu boju proizvoda jer nisu ravnomjerno raspoređeni.

ispravno-nanosenje-pudera
@gabriellecaunesil

I Beyoncein vizažist bio u “krivu”

A da je krivo koristio puder, nedavno je “priznao” i Sir John, Beyoncein vizažist koji je otkrio da je cijelo vrijeme krivo nanosio podlogu. Čekao je, naime, da se hidratantna krema osuši, no ispostavilo se kako puder treba nanositi odmah po nanošenju hidratantne kreme da bi konačna prekrivenost bila bolja, a lice dobilo onaj zdravi sjaj. Dodao je i jedan savjet za sve – puder ne treba aplicirati na cijelo lice, već samo na dijelove lica gdje je nužno. Otkrio je i omiljene proizvode za prirodniji look, dva tekuća pudera: L’Oreal Infallible Pro Glow i NARS All Day Luminous Weightless.

Foto: Instagram

0