Maske za kosu s kojima će kosa biti nahranjena i njegovana cijelog ljeta

@gisou

Nalazimo se u dugo i nestrpljivo iščekivanom razdoblju produženog vikenda, a ako ste među onim sretnicima koji su se uputili na more, vjerujemo kako ste i posebnu pozornost stavili na njegu tijela, lica i kose kako bi sunčeve zrake i morska sol imali što manji negativan utjecaj. U toploj sezoni veliku štetu trpi upravo kosa zbog velike izloženosti suncu i morskoj soli koja nakon ljeta nerijetko izgleda suho te podsjeća na slamu. Naravno, o njoj treba brinuti i ako cijelo ljeto ostajete na gradskom asfaltu jer sunčeve zrake ne štede nikoga! U takvim situacijama, najbolje su rješenje hranjive maske za kosu koje je nužno koristiti tijekom cijele godine kako bi kosa bila nahranjena, njegovana i zdrava, no poseban se naglasak na njih stavlja upravo u ljetnim danima.

Bez “slamnatog” efekta na kraju ljeta

@gisou

U vrućim, ljetnim danima naša koža žudi za pojačanom hidratacijom, no kao što mijenjamo beauty rutinu za njegu kože na prelasku iz zimske u ljetnu sezonu, tako se trebamo posebno pobrinuti i oko njege kose. Kako kosa nakon ljetovanja ne bi izgubila svoj sjaj i oblik te postala suha i oštećena, nužno je da u ljetnoj kozmetičkoj torbici ostavite posebno mjesto za hranjive maske za kosu – one će je spriječiti od isušivanja i osjećaja slame na glavi koji se nerijetko javlja nakon povratka s godišnjeg odmora.

Prilikom odabira najbolje maske za kosu, bilo bi dobro posavjetovati se s frizerom jer nema svaki proizvod jednak učinak na kosu. Bitno je i proučiti samo masku te vidjeti koliko treba stajati na kosi, ali i koliko je često treba koristiti. Istražili smo ponudu hranjivih maski za kosu i izdvojili 10 proizvoda koji će biti odlični saveznici u ljetnim vrućinama i smanjiti “slamnati” efekt nakon povratka s godišnjeg odmora u gradsku vrevu.

Gisou Honey Infused Hair Mask
Garnier Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia
Kérastase Résistance Masque Thérapiste
L’Oréal Professionnel Mythic Oil
Milk Shake Natural Care Active Yogurt
maska za kosu
Nature Box Apricot
maska za kosu
Sisley Hair Rituel Regenerating Hair Care Mask With Four Botanical Oils
maska za kosu
Sensai Hair Intensive Mask maska za kosu
maska za kosu
Alfaparf Semi di Lino Diamond Illuminating Mask
maska za kosu
John Frieda Detox & Repair Masque
maska za kosu
Leonor Greyl Masque Fleurs De Jasmin

Foto: Instagram (@gisou), Gisou, Notino, Douglas

0