Najbolje hidratantne podloge za masnu kožu koje neće začepiti pore

hidratantna krema
@harperandharley

Svi se borimo s masnom i (pre)sjajnom kožom u ljetnim danima, no mnogima je takva koža svakodnevica, bez obzira na godišnje doba pa je lagana podloga koja neće dodatno zamastiti kožu must have tijekom svake sezone. Preskakanje hidratantne kreme nije opcija, a umjesto toga, dobro je posvetiti se potrazi za onom kremom koja odgovara takvom tipu kože jer koža i dalje može biti dehidrirana pa je treba njegovati i hraniti. Dolazak jeseni znači i promjenu kozmetičkih navika, a dio beauty rutine, bez obzira na godišnje doba, je i hidratantna krema s kojom započinje baš svaka rutina njege lice. Budući da je bitan dio s kojom počinjemo svako jutro, vrlo je bitno odabrati kremu koja odgovara našem tipu kože, a ono na što prvo treba obratiti pozornost je pitanje je li potrebna njegovati suhu ili za dehidriranu kožu. Naime, te se dvije stvari ne bi trebale poistovjećivati jer se razlika krije u tome što suhoj koži nedostaje ulje, dok dehidriranoj nedostaje voda.

hidratantna krema
@harperandharley

Mnogi muku muče s masnom kožom i pretjeranim lučenjem sebuma pa je i za takvu kožu nužno pronaći idealnu kremu. Nerijetko se zna dogoditi da osobe koje imaju mješovitu ili masnu kožu teško pronalaze idealnu kremu za njegu lica jer se dogodi kako ona zatvori pore ili još dodatno zamasti kožu, a posljedica je i neželjen sjaj na koži koji je u toplijim danima još izraženiji. Najbolji izbor u ovakvim situacijama su kreme koje ne sadrže ulje jer će hidratizirati kožu, ali se neće pojaviti neželjen osjećaj težine na njoj, ali i onaj osjećaj kad se koža čini još masnijom. Bitno je obratiti pozornost na to da formula hidratantne kreme ne začepljuje pore, a u nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će kožu njegovati i nahraniti te učiniti mekanom, ali i kontrolirati lučenje sebuma.

masna koža
Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly
masna koža
Dermalogica breakout clearing matte moisturizer SPF15
masna koža
Neutrogena Hydro Boost Gel-Cream Extra-Dry Skin
masna koža
Dr. Barbara Sturm Clarifying Face Cream
masna koža
L’Occitane Aqua Réotier Ultra Thirst-Quenching Gel
masna koža
Sisley Paris Black Rose Skin Infusion Cream
masna koža
CeraVe Facial Moisturizing Lotion
masna koža
Origins GinZing Energy-Boosting Moisturizer
Glow Recipe Watermelon Pink Juice Moisturizer
Peter Thomas Roth Water Drench Moisturizer

Foto: Instagram, Unsplash, Dermalogica, Look Fantastic, Net a Porter, L’Occitane, Cult Beauty, Feel Unique, Notino, Douglas

0