Kako izgleda idealna njega za sve žene u tridesetima?

Tridesete godine mnogi smatraju najljepšim razdobljem života, bez obzira na to radi li se o osobnom ili profesionalnom segmentu. Ipak, bez obzira na to koliko te godine bile lijepe, one sa sobom donose i užurbani stil života koji, između ostalog, uključuje neispavanost, stres, lošiju prehranu te izloženost brojnim štetnim utjecajima izvana, a sve to ostavlja danak na našoj koži. Iako mnogi iza sebe ostavljaju prištiće i akne koje su nerijetko karakteristične za dvadesete godine, tridesete su karakteristične po tome što su mnogima prvi susret s proširenim porama, borama, tamnim mrljama i hiperpigmentacijom, kao i činjenicom da koža više nije ni čvrsta ni elastična kao prije, već se potrebno mnogo više brinuti o njezinom stanju.

Prednost kože leži u tome što se konstantno regenerira, a proces samoobnavljanja u tridesetim godinama traje u prosjeku 28 dana. Problem se javlja što se on s vremenom usporava pa je potrebno mnogo više vremena da nove stanice kože dođu iz najdubljeg sloja epiderme do površine kože. Osim prethodno spomenutih čimbenika poput neispavanosti, stresa i loše prehrane zbog kojih se stvara neravnoteža u količini slobodnih radikala i antioksidansa pa koža postaje neujednačena, na stanje kože u tridesetim godinama utječe i hijaluronska kiselina, točnije njezino postupno smanjivanje. Kako bi koža bila njegovana, zdrava, nahranjena i pritom lijepo izgledala, donosimo savjete što biste trebali raditi kako biste se svakog jutra budile zadovoljne svojom kožom, čak i u 30-ima!

1. Nadomještanje hijaluronske kiseline

Dragocjena kolekcija
@anabacinger

Jedan od prirodnih sastojaka kože zahvaljujući kojem ona izgleda mladenački je hijaluronska kiselina koju odmilja zovu i čuvarom njene mladolikosti. Međutim, problem se javlja jer s godinama dolazi do njezinog gubitka pa koža posljedično gubi na elastičnosti, ali i hidrataciji, budući da je hijaluronska kiselina inače poznata po sposobnosti zadržavanja vode. Kako bi razina hijaluronske kiseline u koži i dalje bila odgovarajuća, u svakodnevnu beauty rutinu preporučuje se dodati serume i kreme bogate njome koji će, redovitom primjenom, koži vratiti elastičnost i dubinski je hidratizirati.

2. Smirivanje nadražene kože

Zbog nedostatka hijaluronske kiseline i manjka hidratacije, koža puno brže postaje suha, a samim time i osjetljivija na podražaje izvana. Nerijetko se događa da nam počnu smetati sastojci u formulama koji nam prije nisu smetali pa su crvenilo i iritacije na koži česta pojava. Kako bi koža i dalje bila njegovana i nahranjena, a pritom i izgledala kao da puca od zdravlja, bitno je okrenuti se proizvodima s prirodnim sastojcima koji umiruju nadraženu kožu, a samim je time pripremaju i za nanošenje drugih proizvoda u beauty rutini i omogućuju dublje prodiranje sastojaka koji će kožu pomladiti i osvježiti.

3. Sprječavanje pojave prvih bora

@koranagvozdic

Još jedan problem s kojim se susreću brojne tridesetogodišnjakinje je i pojava prvih bora. Da bi se spriječilo njihovo prerano pojavljivanje ili se smanjila njihova vidljivost, svakodnevnu rutinu njege kože treba prilagoditi postojećem stilu života i stanju kože. Hidratantne kreme i/ili serumi s aktivnim sastojcima koji ciljano preveniraju i smanjuju vidljivost bora trebali bi biti neizostavan dio kako jutarnje, tako i večernje njege lica, a ne treba zaboraviti ni na kremu sa zaštitnim faktorom u svakom godišnjem dobu jer je sunce jedan od najvećih neprijatelja kože.

4. Posebna njega područja oko očiju

Prilikom njege kože, posebnu pozornost treba pridati području oko očiju, gdje je koža najtanja i najosjetljivija. Naime, to je dio lica na kojem se znakovi užurbanog načina života najprije vide. Kako bi se smanjili znakovi koji su posljedica umora, iscrpljenosti i nedostatka vitamina, ali i starenja, nužno je u beauty rutinu uključiti kreme za područje oko očiju. Hidratantne kreme nisu prikladne za to područje jer su preagresivne pa na njihovo mjesto dolaze okoloočne kreme, čije su formule prilagođene osjetljivom području te svojim sastojcima ciljano djeluju na nesavršenosti. Krema za okoloočno područje obnavlja kožu oko očiju, smanjuje tamne podočnjake i natečenost s kojom se mnogi bude te učvršćuje izrazito tanku kožu.

Jedna linija koja ima sve za 30-godišnjakinje

Kako bi koža tridesetogodišnjakinja dobila potrebnu njegu i da bi se pravilno odgovorilo na sve izazove s kojima se koža u današnje vrijeme susreće, potrebno je pronaći kompletnu i ciljanu njegu za mlade i moderne žene u pokretu. L’Occitane je odlučno odgovorio na taj izazov te predstavio Dragocjenu kolekciju prilagođenu užurbanom načinu života. Dragocjena kolekcija za aktivnu njegu kože ima novu formulu, osmišljenu za ritmičan stil života, a linija proizvoda za njegu lica sastavljena je od kreme, seruma, eterične vodice, obogaćene eterične vodice, maglice, fluida za lice te balzama za područje oko očiju. Sastojak koji objedinjuje cijelu kolekciju je eterično ulje smilja, bogato antioksidansima koji štite kožu od štetnih utjecaja izvana i poznato po svojim anti-age svojstvima koja pomažu u borbi protiv preranih znakova starenja kože.

U učinke Dragocjene kolekcije uvjerile su se i mnoge domaće influencerice koje su svoje dojmove korištenja ove izuzetne linije obogaćene smiljem podijelile na svojim Instagram-profilima.

Dragocjenu kolekciju možete pronaći u svim L’OCCITANE trgovinama u Hrvatskoj i u web trgovini www.loccitane.hr.

Foto: PR

1