Ako još niste, pravo je vrijeme da isprobate kozmetiku ovog hrvatskog brenda

Davne 1990. godine osnovana je ova obiteljska tvrtka koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji i razvoju kozmetičkih proizvoda, ali prvenstveno zbog ljubavi i želje za stvaranjem najkvalitetnije prirodne organske kozmetike. Cosmel je hrvatski brend koji već 30 godina stvara i vjeruje isključivo u visokokvalitetnu prirodnu organsku kozmetiku. Proizvode stvaraju u vlastitom laboratoriju, a ideju, cijeli proces i formulacije izrađuje jedna osoba – Melita.

Kvalitetni, prirodni i organski proizvodi sigurni za vašu kožu

Sve je u imenu: “cos” predstavlja kozmetiku, a “mel” Melitu, dipl.ing.chem., kreatoricu svih proizvoda. Od prvog dana, ovo je Melitina kozmetika. Ona je posvetila svoj život kemiji i organskoj kozmetici i to se može osjetiti u Cosmel kozmetici. Radeći u kozmetičkoj industriji prije početka stvaranja vlastite linije kozmetike, Melita je znala točno što želi, a što je još važnije, znala je točno što ne želi u vezi s “lošim” kemikalijama koje se često koriste u kozmetici. Cosmel predstavlja malu obiteljsku proizvodnju i njihova misija nije postati industrija, nego uvijek stvarati kvalitetne prirodne organske proizvode sigurne za vašu kožu.

Stručnost je temelj svega. Stoga svoje znanje stečeno na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Melita nadograđuje kontinuiranim praćenjem novih tehnoloških, kozmetičkih i dermatoloških otkrića. S puno rada i truda stvoreno je nešto na što je Cosmel iznimno ponosan i tu razliku njihovi korisnici mogu osjetiti na svojoj koži.

Kvaliteta i ekološki pristup

U Cosmelu proizvode stvaraju s ljubavlju i biraju isključivo prirodne aktivne sastojke, organska hladna prešana ulja, prirodne ekstrakte, bistra eterična ulja i visokokvalitetne ekološke sastojke. Cosmel kozmetika se sastoji od visoko biorazgradivih prirodnih tvari, EKO ambalaže, sirovina dobivenih od eminentnih proizvođača s potvrdom o podrijetlu i toksikološkoj čistoći.

Prednost daju sirovinama iz Hrvatske, zbog naše lijepe mediteranske klime i očuvane prirode, ali najvažnije je da je svaka tvar certificirana i ekološki prihvatljiva. Također, njihovi proizvodi su prirodni i sigurni te potpuno slobodni od niskih globalnih industrijskih standarda i kampanja. Cosmel kozmetika je ručno izrađena u malim serijama i laboratorijskim uvjetima. Kvaliteta prirodne kozmetike proizlazi iz visokokvalitetnih sastojaka. Izvlače ono najbolje iz prirode i sastojaka kako bi postigli najbolje performanse.

Upoznajte Cosmel bestsellere

Stvaranje kozmetike zahtijeva posvećenost, znanje i viziju. Cosmel s ponosom može reći da su svi njihovi proizvodi rezultat vlastitog znanja i tehnologije čije su procedure zaštićene brojnim patentima. Mnogi njihovi proizvodi osvojili su brojne prestižne nagrade na sajmovima inovacija diljem svijeta. U nastavku možete vidjeti koji su njihovi bestselleri.

Collagen booster

Novo iz laboratorija Cosmel kozmetike, ovom kremom se na prirodan način potiče stvaranje kolagena. Zamislite kremu koja je više od kreme. Ona snažno potiče stimulaciju kolagena i prirodnu obnovu strukture kože. Za nju su odabrani vrhunski sastojci među kojima možete naći ekstrakt šafrana, visoko aktivni kompleks stabilnog vitamina C, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt trantinčice, organska ulja šipka, crambe, maline i mrkve te vitamin E i mandarinu.

Melli cream

Ova zlatna krema je osvojila svijet kao i mnoge nagrade. Nazivaju ju zlatnom kremom iz mnogo razloga, ali prvenstveno zbog tvari koje sadrži. Melli krema inspirirana je „eliksirom života“ iz pčelinjaka – matičnom mliječi, propolisom, medom i pčelinjim voskom, te snagom organskih tvari – maline, marelice, masline, noćurka, shea maslaca, kao i vitaminima A i E, lavandom, geranijem i đumbirom. Ima umirujuće djelovanje i vraća tonus koži. Također, ona stimulira stvaranje kolagena, djeluje protiv bora, usporava starenje kože i vraća prirodnu ravnotežu vlage i masnoće. Matična mliječ povećava gustoću stanica i jača tonus kože. Melli krema ima i antioksidativna i antibakterijska svojstva te ublažava promjene kože nastale djelovanjem štetnih vanjskih utjecaja i starenjem.

Special Body Milk

Ovo mlijeko za tijelo se s razlogom zove specijalno. Zbog svojih svojstva ovo mlijeko je specifično i drugačije od svih mlijeka koja ste ikad probali. Nakon upotrebe koža vašeg tijela ostaje meka i njegovana. Sadrži prirodne voćne kiseline (AHA 10%) i voćna ulja šipka i marelice te shea maslac, zeleni čaj, mandarinu i vitamin E. Djeluje kao prirodni piling i time njeguje nečistu kožu i kožu sklonu aknama. Uz to, ujednačava pigmentaciju kože, sprječava urastanje dlačica nakon depilacije i odlično je za suhu i grubu kožu na stopalima.

Foto: Cosmel

4