Nezaobilazan proizvod koji će napraviti čuda za kosu i kožu

arganovo ulje
@daramuscat

Arganovo ulje u kratkom je roku doživio jako veliku popularnost, a ovaj prirodni proizvod brzo je pokazao kako nije dio prolaznog beauty trenda, nego nešto što definitivno treba uvrstiti u svakodnevnu rutinu kad je riječ o njegi kose i kože. Arganovo ulje sadrži veliku količinu hranjivih sastojaka, među kojima se nalaze zasićene i nezasićene masne kiseline, vitamin E, minerali, karotenoidi i sterola, a zahvaljujući takvoj formuli, ulje je prepoznato kao jedan od najprirodnijih proizvoda koje možemo koristiti za svakodnevnu njegu. Kako bi dobili najbolje od arganovog ulja, treba birati proizvode na kojima je naznačeno da je riječ o stopostotnom arganovom ulju jer u ponudi ima i mnogo proizvoda u kojima se ono kombinira s drugim sastojcima za njegu kože i kose pa je samim time koncentracija, ali i djelotvornost arganovog ulja mnogo manja.

Arganovo ulje odličan je odabir za kosu jer je ostavlja sjajnom, olakšava raščešljavanje te smanjuje ispucalost vrhova. Kosa je zdravija, nahranjena i regenirarana, a osobito je dobar izbor u ljetnim danima kad štiti kosu od sunca, soli i vjetra. Dovoljno ga je, bez ispiranja, naijeti na mokru ili suhu kosu.

Pozitivan učinak na kožu, kosu, nokte…

arganovo ulje
@daramuscat

Kad je riječ o njezi kože, arganovo ulje izvrsno je za njezinu hidrataciju – spasit će suhu kožu te ublažiti iritacije i crvenilo, a istovremeno pojačati elastičnost kože. Arganovo ulje, kao i u kosi, stvorit će i na koži lijep, prirodan sjaj pa svaki highlighter pada u drugi plan. U njezi kože možete ga koristiti za skidanje šminke, a dodajte ga i u rutinu brige oko trepavica i obrva. Arganovo ulje napravit će dobar piling, a dobro ga je pomiješati s običnom soli ili sa smeđim šećerom jer će koža, nakon tretmana, biti sjajna, zdrava i nahranjena, a tvrda koža na laktovima i petama – omekšana. Ako ste skloni aknama ili prištićima, arganovo ulje može dobro utjecati na krtično područje, a potrebno je trljati tek nekoliko kapi ulja – količina sebuma kod masne kože će se smanjiti, kao i upalni procesi. Posljednje, ali ne i manje važno: arganovo ulje ima pozitivan učinak i na nokte pa će izliječiti bolne zanoktice te nahraniti nokte i spriječiti njihovo pucanje. Izabrali smo sedam izvrsnih arganovih ulja koja će imati pozitivan učinak na kožu, kosu i nokte.

arganovo ulje
The Ordinary Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil
arganovo ulje
CAUDALIE Divine Oil
arganovo ulje
Melvita arganovo ulje u kremi
arganovo ulje
Kiehl’s Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil
Le Petit Olivier Argan Oil arganovo ulje
Purity Vision Raw arganovo ulje
RYOR Argan Oil arganovo ulje

Foto: Instagram (@daramuscat), Notino, Kiehl’s, Cult Beauty, Melvita

0