Najbolji anti-age serumi koji će divno transformirati kožu

@apairandaspare

Govoreći o beauty rutini, postoje neki proizvodi koji ne poznaju godišnja doba, već se na našim policama u kupaonici te kozmetičkim torbicama zadržavaju tijekom cijele godine. Uz proizvode za čišćenje lica, hidratantnu kremu, kremu sa zaštitnim faktorom te kremu za područje oko očiju, u tu skupinu pripada i serum za lice. Serum za lice slobodno možemo proglasiti jednim od najvažnijih proizvoda u našoj beauty rutini, a volimo ih jer održavaju kožu nahranjenom i hidratiziranom te prodiru dublje od hidratantne kreme pa samim time imaju i bolji efekt na kožu. Kako vrijeme odmiče, sve više počinjemo razmišljati o proizvodima čije formule usporavaju znakove starenja na licu, a samim time tražimo i serume s anti-age predznakom.

Riječ je o proizvodima koji će pomoći zaštiti kožu i istovremeno spriječiti rani nastanak bora i sitnih linija koje se pojavljuju s godinama. Pojedini serumi sadrže i retinol, o čijoj smo važnosti u posljednjih nekoliko godina uistinu mnogo slušali i čitali te je postao jedan od najbitnijih sastojaka u njezi kože protiv starenja, a zahvaljujući njemu može se smanjiti pojava već postojećih “nesavršenosti” na licu.

Nanošenje seruma – jedan od najbitnijih koraka u beauty rutini

@esteelauder

Anti-age serumi mogu se ubaciti u rutinu njege kože već u drugoj polovici dvadesetih godina, a pri odabiru vrlo je važno dobro se informirati i pronaći onaj idealan proizvod koji će se dobro uklopiti u postojeću beauty rutinu te koji će u potpunosti odgovarati tipu kože. Prvenstveno treba obratiti pozornost na tip koože pa osobe koje imaju beživotnu i sivkastu kožu trebaju potražiti serum bogat antioksidansima koji pomažu u borbi sa slobodnim radikalima, dok osobe sklone aknama trebaju tražiti fomule bogate vitaminom C. Također, osobe koje muku muče sa suhom kožom, spas za nju mogu potražiti u formulama koje sadrže vitamin C. U nastavku donosimo nekoliko odličnih seruma koji imaju anti-age sastojke, a na vama je da potražite onaj optimalan za sebe koji će postati omiljen korak u beauty rutini – poslije čišćenja lica i prije nanošenja hidratantne kreme.

anti-age serumi
Estée Lauder Advanced Night Repair
anti-age serumi
Shiseido Bio-Performance Lift Dynamic Serum
anti-age serumi
Clarins Super Restorative Remodelling Serum
anti-age serumi
Dr Dennis Gross Skincare Ferulic + Retinol Wrinkle Recovery Overnight Serum
anti-age serumi
La Mer The Regenerating Serum
anti-age serumi

Dr Andrew Weil for Origins Mega Bright Skin Tone Correcting Serum
anti-age serumi
The Inkey List Retinol Serum
Dr. Hauschka Regenerating Serum

Foto: Instagram, Douglas, Cult Beauty, Look Fantastic

0