Šalabahter zdravih navika za savršenu svakodnevnu rutinu

Šalabahter zdravih navika za
savršenu svakodnevnu rutinu

U ubrzanoj svakodnevnici nerijetko nam je teško pronaći vremena za stvaranje i održavanje zdravih navika. Osim nedostatka vremena, prevelika očekivanja i nerealni ciljevi su još jedna prepreka koja će izazvati upravo suprotni efekt onom željenom. Kao u mnogočemu, ravnoteža je još jednom ključ stvaranja savršene dnevne rutine satkane od zdravih navika.

ZDRAVE NAVIKE KOJE STVARAJU SAVRŠENU DNEVNU RUTINU

Kada govorimo o zdravim navikama, prvo na što pomislimo su zdrava prehrana i tjelovježba. Ipak, zdrave navike prelaze granice povrća, voća i pola sata provedenih u teretani. Vrijeme za odmor i onih čarobnih osam sati kojima svi težimo igraju jednako veliku ulogu u stvaranju zdrave svakodnevne rutine. Baš kao što teško pronalazimo vrijeme za vježbanje i spremanje zdravih obroka, jednako izazov može biti i pronaći vrijeme koje ćemo odvojiti za fizički i mentalni odmor.

Iako se čini da ispred stvaranja svakodnevne rutine s zdravim navikama stoje samo prepreke, postizanje ravnoteže može biti jednostavno poput brojenja do devet. U nastavku vam donosimo odbrojavanje devet zdravih navika koje donose uravnoteženu dnevnu rutinu i obuhvaća sve od očekivanih pet serviranja povrća i voća i jednog treninga dnevno do četiri prijekopotrebne pauze, dva sata bez mobitela prije onih čarobnih osam sati sna. Uz ovaj kratki slikovni šalabahter koji donosi savršen spoj zdravih navika i trenutaka za opuštanje i uživanje stvaranje uravnoteže rutine pretvara se u jednostavan zadatak.

9 TISUĆA KORAKA

8 SATI SNA

7 ČAŠA VODE

6 MINUTA MEDITACIJE

5 SERVIRANJA VOĆA I POVRĆA

4 PAUZE ZA RASTEZANJE I ODMOR

3 OBROKA I 3 ZDRAVA SNACKA

2 SATA BEZ MOBITELA PRIJE SPAVANJA

1 TRENING

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori