Najguglaniji sastojak za njegu kože u 2020. godini!

Najguglaniji sastojak za njegu
kože u 2020. godini!

Google nam svakodnevno donosi odgovore na apsolutno svako pitanje. Od toga koji su modni komadi u trendu do najpopularnijih mjesta za posjetiti u svom gradu. Tako nam donosi i brojne informacije o različitim beauty i skincare proizvodima, o tome koji su sigurni za korištenje, a koji imaju točno onaj čarobni sastojak koji će riješiti naš problem kože. Popularni pretraživač svake godine objavljuje neke od najčešće pretraživanih pojmova i sada doznajemo da je najguglaniji sastojak za njegu kože u 2020. godini upravo ‘vitamin C’. U nastavku vam donosimo neke činjenice koje trebate znati o benefitima ovog sastojka kad je koža u pitanju.

Sastojak bogat antioksidansima

Radi se o jednom od najboljih aktivnih sastojaka za njegu kože na svijetu. On je bogat antioksidansima i jedan je od rijetkih sastojaka koji stvarno mogu promijeniti izgled kože. Postoje različiti oblici vitamina C, a najčišća i najučinkovitija je askorbinska kiselina. Međutim, ona je najmanje stabilna. To znači da oksidira kad je izložena svjetlu, što koži može nanijeti veću štetu. Postoji i niz derivata vitamina C, poput askorbil fosfata i natrij askorbil fosfata. Radi se o dva stabilnija, no manje učinkovita oblika vitamina C.

Usprkos tome, ako postoji neki sastojak koji će vam pružiti onaj neuhvatljivi sjaj, to je vitamin C. Primjenjujete li ga redovito, on će povećati razinu kolagena, regulirati proizvodnju melanina i boriti se protiv slobodnih radikala, čineći kožu svjetlijom i zategnutijom. To će rezultirati s manje vidljivih linija i bit će manja vjerojatnost za pojavu hiperpigmentacije. Isto tako, tamne mrlje koje možda već imate će izblijedjeti. Dodajte tome činjenicu da je vitamin C vrlo moćan antioksidans, što znači da brani kožu od vanjskih agresora poput onečišćenja i pomaže ubrzati izmjenu stanica kako bi koža bila i izgledala zdravije.

Kako koristiti vitamin C?

Kao što smo već rekli, proizvodi s vitaminom C mogu biti nestabilni pa je važno koristiti one koji su u neprozirnoj ambalaži ili one koji su dizajnirani za jednokratnu upotrebu, poput ampula. Stručnjaci preporučuju nanošenje proizvoda s vitaminom C svakog jutra. Za najbolje rezultate kombinirajte ga s retinolom koji možete ubaciti u svoju večernju skincare rutinu. Svi tipovi kože mogu imati koristi od vitamina C u svojoj rutini za njegu kože.

Koji su neki od najboljih seruma s vitaminom C kao glavnim sastojkom? Doznajte na linku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori