TOP niche parfumerija velikom proslavom obilježila prvih 10 godina
TOP niche parfumerija velikom proslavom obilježila prvih 10 godina

TOP niche parfumerija velikom proslavom
obilježila prvih 10 godina

Svjedočimo kako je hiperprodukcija na tržištu masovnih mirisa donekle uzrokovala zasićenje mirisima i pokrenula sve veću popularnost “nišnih” parfema koji su hrabriji, zavodljiviji, neobičniji, limitirani u količini i nastali kao rezultat autorskog promišljanja osobe koja ih stvara.

Svijet parfema pojedinačno izrađenih od visokokvalitetnih sastojaka koji pružaju višeosjetilno iskustvo među prvima u Hrvatskoj približio nam je Borut Mihalić, otvorivši 2013., godine prvu TOP niche parfumeriju u Tomićevoj ulici u Zagrebu. Od tada, TOP niche parfumerija oduševljava izborom malih mirisnih umjetničkih djela na još jednoj zagrebačkoj adresi na Kaptolu 4, u Splitu i kao pop-up store u sklopu Grand Park hotela u Rovinju, a sinoć je u HDLU, u društvu dugogodišnjih klijenata i prijatelja proslavila svoj jubilarni deseti rođendan.

TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche

TOP niche parfumerija s 86 nišnih brendova

Niche parfumerijska industrija favorizira kreativnost, originalnost i samoizražavanje u odnosu na uobičajene trendove, a na stvaranje mirisa gledaju kao na oblik umjetnosti. Stoga nije slučajnost da je za mjesto proslave odabran HDLU.

TOP niche parfumerija u svojoj ponudi ima preko 85 nišnih brendova, ali Escentric Molecules je od prvog dana svojevrsni DNA ponude najpoznatije hrvatske nišne parfumerije, pa je proslava organizirana u suradnji s navedenim brendom, a domaćini su uz Boruta Mihalića bili i tvorac legendarnih mirisa tzv. “nos” Geza Schoen, kreativni direktor Paul White i komercijalni direktor Juraj Sotošek Rihtarec. U galeriji Bačva, za ovu priliku posebno osvijetljenog HDLU- a, mini izložbom od 29 radova prikazan je put do stvaranja brenda Escentric Molecules, a predstavljena su i nova tri mirisa iz kolekcije M+.

Novi mirisi iz M+ kolekcije

Escentric Molecules osnovao je Geza Schoen kako bi si dao kreativnu slobodu da provocira i mistificira postupak stvaranja mirisa. Njegovi su parfemi predstavljeni u binarnim parovima, a svaki par istražuje kvalitete jedne arome-molekule na dva različita načina. Ne slijede niti tržište niti mit, već se fokusiraju isključivo na jedan sastojak i njegov učinak, a zanimljivo je i da Escentric Molecules svoje postojanje duguje aroma-molekuli koja ne postoji u prirodi.

Svaki detalj ove lijepe proslave pomno je osmišljen pa su tako posluživani autorski kokteli koje je kreirao Filip Lipnik iz Blend bara, a predstavljaju mirise iz nove M+ kolekcije – Black Tea, Ginger i Guaiac Wood. Unutar galerije postavljene su tri mašine koje su ispuštale mirise iz navedene kolekcije, a DJ Runy je priredio setove inspiriran novim upravo M+ mirisima.

Nišni mirisi naglašavaju individualnost

“Mnogi se mirisi ne mogu razlikovati jer su napravljeni da budu isti na svima, i tako postaje sve teže ostati vjeran sebi”, kaže Geza Schoen, a mi bismo nadodali da je korijen privlačnosti čitavog koncepta nišnih mirisa upravo u činjenici da svojim jedinstvenim mirisom naglašavaju vašu individualnost, a ne maskiraju je. Ukratko, mirišu baš kao vi.

TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche
TOP niche

Foto: John Pavlish, TOP Press

Učitati još
Zatvori