Spa u vlastitoj kupaonici: koja esencijalna ulja i pjesme najbolje opuštaju

Spa u vlastitoj kupaonici: koja esencijalna
ulja i pjesme najbolje opuštaju

spa-u-domu

Nikad nije loš trenutak za opuštanje kod kuće

Uvijek prekratak dan te jurnjava zbog svakodnevnih poslovnih i obiteljskih obaveza uz istodobno održavanje društvenog života mogu biti krajnje iscrpljujući. Ponekad jednostavno trebamo usporiti i posvetiti dan ili barem nekoliko sati tjedno samo sebi. Spa i wellness centri zvuče jako primamljivo, no nema potrebe da za svoj dragocjeni trenutak napuštate komfor doma. Uz nekoliko jednostavnih savjeta, samo svoj spa centar možete imati i u vlastitoj kupaonici. Evo što vam je sve potrebno.

1. Prvo je pravilo da je upotreba mobitela strogo zabranjena. Želite li se uistinu odmoriti i posvetiti sebi, ne treba vam distrakcija u obliku mailova ili obavijesti s društvenih mreža. Isto se odnosi na laptop, tablet i sve ostale uređaje koje imate.

2. Spa centar sinonim je za udobnost. Na sreću, kod kuće ste i ne postoji ni jedno drugo mjesto gdje se tako dobro osjećate kao u svojem domu. Na odmet neće biti ni mekani kućni ogrtač i papuče. Ako ih nemate, vrijeme je za šoping. Počastite se, tijelo i um će vam biti zahvalni.

melem-gelovi-za-tusiranje-2

3. Za dodatnu stimulaciju svih osjetila, neka vam svjetlo u kupaonici zamijene svijeće, i to one mirisne. Stimulirajući ružmarin probudit će vaša osjetila, lavanda smiruje i opušta, a kadulja osvježava. Ugođaj zaokružite laganom glazbom. Prema jednom britanskom istraživanju, Weightless benda Marconi Union pjesma je koja najviše opušta. Među prvih deset našao se i Coldplay sa Strawberry Swing, All Saints s Pure Shores, Adele sa Someone Like You i Mozartova Canzonetta Sull’aria.

Melem gelovi za tuširanje

4. Opskrbite se kozmetikom i po cijelom stanu postavite zone uljepšavanja. Tuš-kabina može biti sauna, zona za piling tijela i hidrataciju kože. Pustite vruću vodu i zatvorite tuš-kabinu dok se ne zapari. Za potpuni spa efekt koristite Melem za tuširanje obogaćen esencijalnim uljima. U doticaju s vodom, Melem za tuširanje otpustit će svoj bogati miris lavande, ružmarina ili kadulje i priuštiti cjelokupni doživljaj. Melem za tuširanje svilenkaste je teksture, nježan za kožu i sluznicu te ostavlja vrlo blag miris na koži. Obogaćen je dragocjenim prirodnim i esencijalnim uljima, nježno čisti i njeguje kožu. Melem za tuširanje sadrži dragocjena prirodna ulja nevena, masline i ricinusa koja hrane i njeguju kožu, a dolazi i u kombinaciji s esencijalnim uljima lavande, ružmarina i kadulje. Ulje lavande opušta i smiruje, aromatični ružmarin budi osjetila, kadulja osvježava, dok ulje nevena i maslinovo ulje koži pružaju besprijekornu njegu.

5. Obavezno se počastite zdravim smoothiejem ili voćnom salatom. Neka bude šarena i što raznovrsnija.

spa-u-domu-1

6. Dok ležite u svojem udobnom lounge kutku sa zdravim napitkom, uživajte u trenutku mira i svemu lijepom što vas okružuje. Opustite se, čitajte knjigu, meditirajte ili polagano utonite u san. U prvih pet koraka njegovali smo ljepotu tijela, no nipošto ne smijemo zaboraviti um. Dopustite si vrijeme samo za vas i stanku od svakodnevnih obaveza.


Učitati još
Zatvori