Kako je izgledao put do osvježenog izgleda lica i vrata naše poznate vizažistice

Kako je izgledao put do osvježenog izgleda lica i vrata naše poznate vizažistice

Nakon napunjenih 40 godina, ali i ranije, normalno je početi primjećivati sve izraženije znakove starenja. Sve vidljivije postaju fine linije i bore, koža postaje sve opuštenija, a cjelokupni look počinje zračiti umorom. Svoje godine trebale bismo nositi s ponosom i ne bismo ih se nikada trebale sramiti. No, u redu je i ako poželite napraviti pokoju korekciju, pogotovo ako će to pridonijeti vašem osjećaju sreće i samopouzdanja. Da bi svojim klijenticama prenijela informacije o tome kako mogu poboljšati izgled svog lica kad dođu u određene godine i to na što manje invazivni način, Sanja Agić ispričala je kako je izgledao njezin put do osvježenog izgleda lica i vrata.

S nama je podijelila i dojmove nakon tretmana i zahvata koje je odabrala napraviti u jednoj od najboljih poliklinika u regiji – Lohuis-Filipović Medical. Sanja Agić je naša poznata make up artistica i autorica knjige ‘Make up s potpisom’, čija profesija samim time uključuje lice koje je poput platna za njezinu make up umjetnost. Upravo zato je odabrala posjetiti LF Polikliniku kako bi popričala s dr. Filipovićem i dr. Lohuisom koji su specijalizirani kirurzi za lice. U nastavku otkrijte na koje zahvate i tretmane se odlučila Sanja Agić kako bi kako bi što bezbolnije premotala vrijeme i skinula godine sa svog lica i vrata.

FaceTite za zategnutiju kožu lica i vrata

Zahvati za koje se Sanja odlučila su minimalno invazivni FaceTite i blefaroplastika te tretman Morpheus 8 uređajem. FaceTite je najnoviji InMode-ov tretman za lipostrukturiranje donjeg dijela lica i vrata, a rezultat je zategnutija koža. FaceTite je minimalno invazivan i sljedeća je najbolja alternativa liftingu lica i vrata bez invazivne kirurgije i ožiljaka. Ključne prednosti FaceTitea uključuju InMode tehnologiju RFAL [eng. Radio-Frequency Assisted Lipolysis] uz koju pruža vrhunsko kontroliranu lipolizu masnog tkiva, što rezultira trodimenzionalnim remodeliranjem fibroznog tkiva te istovremenim zatezanjem kože – to ne pruža niti jedan sustav tehnologije na svijetu. Uz to, oporavak je minimalni, a uključuje vraćanje svakodnevnim aktivnostima kroz 7 dana.

Morpheus 8 za pomlađeni i svježiji izgled kože

Sanja je u dogovoru s dr. Filipovićem FaceTite odlučila kombinirati s tretmanom Morpheus 8 FACE za gornji dio lica u kojem je cilj maksimalno sačuvati mast, a zategnuti samo kožu. Ovaj zahvat zove se EMBRACE. Morpheus 8 je najnoviji i jedini uređaj na svijetu koji isporučuje multi-polarnu energiju RF više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva. Tehnologija se naziva SARD [eng. subdermal adipose remodeling device] i omogućava nam da po prvi put remodeliramo lice i oblikujemo tijelo na minimalno invazivan način s maksimalnim učinkom. Morpheus 8 FACE nastavak sastoji se od mikro iglica koje prodiru do dubine od 4 mm, a koristi se za čitavo lice i vrat za pomlađivanje kože. Isto tako može se koristiti kod ožiljaka od akni i za poboljšanje općeg tona kože. Iglice prodiru u subdermalno tkivo, koaguliraju masnoću i zatežu vezivno tkivo. Istovremeno, usmjerena RF energija zagrijava sve slojeve kože uzrokujući njezino pomlađivanje.

Blefaroplastika za vidljivo odmornije oči

Blefaroplastika je vrlo delikatna i precizna operacija odstranjavanja viška kože gornjeg kapka, mišića koji se nalazi ispod kože, te u nekim slučajevima masti oka. Naravno, uvijek postoji i asimetrija očiju koju je potrebno ispraviti, a bitno je naglasiti i da postoje razlike u očima muškaraca i žena. Stoga se blefaroplastika kod žena i muškaraca bitno razlikuje kod pred operativnog planiranja i izvođenja samog zahvata. Konačan rezultat stoga mora biti potpuno različit. Kod žena se oči otvaraju više, što također povećava mogućnosti i kod šminkanja. Primjerice, eyeliner možete slobodno vratiti u svoju make up torbicu jer onaj pregib i opuštena koža preko kapka vam više neće stvarati probleme prilikom nanošenja make upa. Rezultat je prirodan i ‘neoperiran’ izgled, nakon kratkog vremena oporavka.

Koliko je zadovoljna rezultatima?

Tri mjeseca nakon zahvata, Sanja je ponovno posjetila LF Polikliniku kako bi popričala s dr. Filipovićem o postignutim rezultatima. Oboje su veoma zadovoljni najviše zato što se postigao željeni efekt zatezanja lica, vrata i kapaka. Koža izgleda glatkije i elastičnije, oči su otvorenije i cijeli rezultat izgleda prirodno. Nitko ne želi izgledati kao neki celebovi koji s godinama sve manje podsjećaju sami na sebe zbog brojnih, drastičnih i neprirodnih zahvata na koje su se odlučili. Prirodniji izgled je uvijek nešto čemu je najbolje težiti – takav rezultat je nekako najveći kompliment i doktoru, ali i klijenticama.

Video o cijelom njezinom iskustvu i dodatnim detaljima vezano uz tretmane koje je obavila možete otkriti u videu u nastavku:

Poliklinika Lohuis Filipović Medical Group nalazi se na Trgu J.F. Kennedyja 6b u Zagrebu, a kontaktirati ih možete na broj telefona 01/2444-646 ili putem maila na info@lf-mg.com. Kako biste ostali u toku sa svim novostima poliklinike možete ih zapratiti i na njihovom Instagram i Facebook profilu. Također možete posjetiti njihovu web stranicu.

Foto: LF Medical Group

Učitati još
Zatvori