U H&M-u smo našli proizvod koji je spas za suhu kožu ruku i stoji manje od 50 kuna
U H&M-u smo našli proizvod koji je spas za suhu kožu ruku i stoji manje od 50 kuna

U H&M-u smo našli proizvod koji je spas za suhu kožu ruku i stoji manje od 50 kuna

Svi koji imaju suhe ruke znaju kolika je to borba, pogotovo sada kada stižu vlažni, a vjetroviti dani. Upravo to je pogubna kombinacija jer koža lako puca. Također, ako ste među onima koji često peru ruke, a ne osušite ih svaki puta kako treba, znate koliko to može isušiti kožu.

Čak i oni koji inače nemaju suhu kožu, mogu ovo iskusiti u ovim hladnijih mjesecima. To će biti i učestalije što će dani biti hladniji jer će i zrak u uredima, ali i životnim prostorima biti sve suši zbog grijanja. Rukama, baš kao i našem licu ili ostatku tijela treba hidratizacije, a iako najčešće u torbi imamo kremu za ruke, ne sjetimo je se dovoljno često.

Dodatno su tu razna stanja poput atopijskog dermatitisa koji može izazvati izrazitu suhoću i pucanje kože ruku. U takvim slučajevima ekstremno je bitna duboka hidratacija i jačanje kožne barijere. Prvo što nam u tom slučaju pada na pamet su kreme za ruke, emolijentne kreme i losioni. No to nije jedino čime možemo osigurati pravilnu i dovoljnu hidrataciju kože ruku.

Ako se i vi borite sa suhoćom, već sigurno znate da je njegu ruku najbolje ostaviti za noć. Naime, nakon što odradimo svoju rutinu i legnemo u krevet nemamo više što raditi rukama, a to znači da se krema može u miru upiti kako spada.

Rukavice za hidrataciju

Ipak, jedna loša strana te noćne hidratacije je što su bogate kreme koje se najčešće koriste – masne. To, pak, znači da je njima vrlo lako upraljti posteljinu, a nitko ne želi spavati u posteljini s mrljama. Tu dolazimo do jednog proizvoda koji je neprevedno zanemaren u njezi kože ruku.

Netko pametan, očito je znao za borbe ljudi sa suhim rukama, pa je izmislio rukavice za hidrataciju. Jedne takve smo za oko 45 kuna našli u H&M-u. One su od pamuka i savršen su proizvod ako želite bogato hidratizirati suhu kožu ruku.

Najprije kremu obilno nanesite na ruke, a nakon toga navucite rukavice za hidrataciju. On pomažu pri upijanju te zadržavaju hidrataciju. Ta dva koraka su zapravo cijela rutina, a vašoj suhoj koži ruku će puno pomoći. Uz to, ove rukavice mogu se uvijek iznova koristiti što je super i za okoliš.

FOTO: H&M, Instagram (@nailkristy.cz, @marfa_bags_)

 

 

Učitati još
Zatvori