Redovite pretrage krvne slike kao zalog za budućnost

Kad ste zadnji put uistinu vodili brigu o sebi? Pri tome ne mislimo na redovito vođenje računa o njezi lica i kose. Ne mislimo ni na redovitu tjelovježbu i zdravu prehranu. Mislimo na redovito vođenje računa o zdravlju kroz redovite preglede krvne slike. Istina je, složit ćemo se svi, da zdravlje najčešće zanemarujemo, i uvijek nam je posljednje na listi prioriteta. Radije ćemo otići frizeru i sjediti na stolici satima, ili na često bolne i dugotrajne tretmane lica, nego otići jednom godišnje provjeriti svoju krvnu sliku i uvjeriti se da vaše tijelo radi kao švicarski sat. Pretragama krvi podvrgavamo se tek kad osjetimo tegobe, a tegobama ustvari možemo doskočiti i spriječiti ih redovitim kontrolama.

Osoblje Poliklinike Salzer

Zdravlje je naše najveće bogatstvo, no prema njemu se često odnosimo kao rasipnici. Što zbog nedostatka vremena, što zbog zaborava, a ponekad je uzrok i strah od venskog vađenja krvi. No, strah uistinu ne treba postojati. Laboratorij Poliklinike Salzer opremljen je najmodernijim medicinskim aparatima zadnje generacije, a stručni tim poliklinike pobrinut će se da postupak vađenja krvi prođe što bezbolnije i za roditelje i djecu, kako bi minimizirali i šok i traumu koju velik broj ljudi ima. Njihovo desetogodišnje iskustvo garancija je autoriteta na području laboratorijskih pretraga krvi.

Poliklinika Salzer saveznik je i u otkrivanju raznih alergijskih reakcija. Kako nam se bliži proljeće, buđenje i cvat prirode, građani s respiratornim problemima imaju sve više problema, no često to pripisuju prehladi ili gripi, a rijetko se odlučuju podvrgnuti temeljitom alergološkom testu, kako bi utvrdili imaju li alergijsku reakciju na određena antitijela. Upravo u poliklinici Salzer možete napraviti i RAST test kojim se određuje količina specifičnih antitijela na svaki pojedini alergen i time možete saznati je li vaša alergija, slaba, jača ili ekstremno visoka.

Pripreme za pojedine krvne pretrage nisu ni malo složen proces, a osoblje poliklinike Salzer stoji vam na usluzi kako bi vam dali sve potrebne informacije te kako bi vaš posjet laboratoriju učinili što manje stresnim, jer poznavanje stanja tijela najveće je bogatstvo.

Polikliniku Salzer možete pronaći na adresi u Zagrebu u ulici Kralja Zvonimira 26 te u Velikoj Gorici na Trgu kralja Petra Krešimira IV, a nude i uslugu kućne posjete. Rezultate pretraga možete dobiti poštom, e-mailom ili faxom.

Foto: PR, Freepik

0