Proizvodi za kosu pomoću kojih se borimo protiv ljetne vlage u zraku
Proizvodi za kosu pomoću kojih se borimo protiv ljetne vlage u zraku

Proizvodi za kosu pomoću kojih se borimo
protiv ljetne vlage u zraku

Ljeto nam je napokon stiglo, a mi uživamo u suncu i toplom vremenu. No, toplo i sunčano vrijeme u sebi nosi i povećanu vlagu zraka. Povećana vlaga zraka u ljetnim mjesecima izrazito utječe na našu kosu. Odnosno, vlaga u zraku najčešće uzrokuje kovrčanje kose koje nas u ljetnim mjesecima ponekad iritira. Ponekad nam frizura u ljetnim mjesecima nije postojana, ali uz samo par proizvoda vaša frizura može biti kao iz salona čak i po najvećoj vlazi.

Do kovrčanja kose dolazi kada naša kosa upija vlagu iz zraka. Ovdje najčešće najviše strada tjeme koje je prirodno suho i kojemu je potrebna vlaga. No, s pravilnom rutinom ovo se vrlo lako može promijeniti. Jen Atkin, jedna od najutjecajnijih frizerki u Hollywoodu, ističe kako je u ljetnim mjesecima potrebno koristiti ulja, dobre regeneratore i maske za kosu, koji će vam pomoći u borbi protiv vlage. Ovi proizvodi regenerirat će vašu kosu i ostaviti je hidratiziranom bez želje da upije vlagu izvana.

Jen Atkin ističe kako je njega kose u mjesecima kada je vlaga izrazito visoka drugačija za gotovo svaki tip kose. Za ravne i valovite teksture, Atkin kaže da je nanošenje kreme za oblikovanje prije korištenja alata za stiliziranje odlična praksa. Ako stilizirate kosu figarom ili peglom, prethodno poprskajte kosu lakom za kosu i iščetkajte kosu, produljit ćete kosu i spriječiti kovrčanje. Oni s kovrčavom kosom koji ju ne stiliziraju kosu fenom ili alatima za stiliziranje, trebali bi razmisliti o nanošenju proizvoda na vlažnu kosu, smatra Atkin. Ako ostavljate svoje kovrče da se osuše na zraku, ona preporučuje korištenje ručnika od mikrovlakana ili stare pamučne majice kratkih rukava kako biste najprije iscijedili višak vode kako biste ubrzali proces.

Proizvodi uz koje će vaša frizura ostati postojana tijekom ljetnih mjeseci

Danas postoji mnogo proizvoda, uključujući regeneratore, maske za kosu, šampone i tretmane koji će vam pomoći u potrazi za savršenom frizurom tijekom ljetnih mjeseci pomoći. Osim proizvoda za stiliziranje, jedan od glavnih saveznika ka putu prema glatkoj kosi su zasigurno jastučnice od svile. One ne oštećuju vašu kosu i frizuru održavaju postojanom. U nastavku donosimo popis najboljih proizvoda koji će vam pomoći u borbi protiv ljetne vlage u zraku. Sve proizvode možete pronaći na službenoj stranici Cult Beauty.

Living Proof
Ouai, Wow Colorway
Wor Colorway
Ghd, Aveda
Gisou

Foto: Instagram, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori