Posvjetljujuća maska za veću blistavost kože

Pigmentacija kože

PIGMENTIRANA I SIVA TRENUTNA STANJA KOŽE©

Pigmentacija se određuje količinom i vrstom melanina u koži. Melanin tenu prirodno daje tamniju ili svjetliju boju (urođena pigmentacija uzrokovana genetskim čimbenicima), ali njegova količina također ovisi o fotoinduciranoj melanogenezi nakon izlaganja UV zračenju (fakultativna pigmentacija). Razlike u tonu kože i pigmentnim mrljama rezultat su manjkave regulacije i loše raspodjele melanina. U 60% slučajeva radi se o prirodnom, postupnom procesu koji je posljedica izlaganja suncu, ali je također uzrokovan starenjem kože, genetskom predispozicijom i hormonskom neravnotežom. Istodobno, povećava se broj melanocita, čime se pogoršava neuobičajeno lokalno nakupljanje melanina. S godinama dolazi do smanjenja aktivnosti proteaza – pametnog mehanizma prirode kojim se recikliraju i popravljaju štetne posljedice oksidativnog stresa. Lipofuscin, žućkasto smeđi pigment koji nastaje iz oksidiranih proteina i lipida u stanicama, signalizira ovaj nedostatak ostavljanjem na koži tragova prolaska vremena koji se obično nazivaju »staračkim mrljama«. Kad je proces pigmentacije poremećen, ten više nije ujednačen i pojavljuju se neprivlačne smeđe mrlje uzrokovane nakupljanjem melanina i lipofuscina. Sivi ten rezultat je brojnih vanjskih štetnih utjecaja uzrokovanih endogenim i egzogenim čimbenicima. Egzogeni čimbenici kao što su vremenski uvjeti mogu isušiti i oslabiti kožu. Onečišćenje, teški metali i duhan podrivaju imunološki sustav i guše kožu. Razina hidracije kože opada, što rezultira smanjenom sposobnošću odbacivanja gornjih slojeva epiderme. Nezdravi način života, stres i umor, svi oni mogu ubrzati starenje kože i proizvesti sivi ten. Endogeni čimbenici također imaju štetan utjecaj na našu kožu. Nedostatak sna i zamor proizvode vidljive znakove, kao što su podočnjaci i vrećice ispod očiju. Kako se usporava obnavljanje stanica kože ten postaje siv, crte lica izgledaju iscrpljeno. Kao rezultat svih ovih čimbenika koža je manje gipka, manje blistava i manje hidrirana.

RJEŠENJE BIOLOGIQUE RECHERCHE

Za rješavanje specifičnih potreba pigmentiranih i sivih trenutnih stanja kože©, Biologique Recherche je razvio Masque PIGM 400. Bogata kombinacija sastojaka za posvjetljivanje i izuzetnih antioksidansa u maski dozira se preko vela koji se sastoji od Lyocella. Ovaj visokoupijajući, prirodni, ekološki prihvatljiv i u potpunosti reciklažni materijal omogućuje optimalno doziranje visokokoncentriranih aktivnih sastojaka formule. Mekša od svile, maska savršeno prianja uz obris lica.

MASKA ZA BLISTAVI, UJEDNAČEN TEN

Masque PIGM 400 nastala je kao dio inicijalizacijske faze Metodologije Biologique Recherche. Maska je vrlo bogata aktivnim sastojcima koji utječu na melanogenezu. Ten ponovno postaje ujednačen i svijetao, a koža nakon 4 dana izgleda 16% blistavija te 24% blistavija nakon 8 dana.*

Djelovanje**

Masque PIGM 400 Biologique Recherche djeluje na svjetlinu kože i nepravilnosti u pigmentaciji. Ako se koristi kao tretman u programu, postojat će manje pigmentacijskih mrlja i obnovit će se ujednačeni ten.

Rezultati**

Koža izgleda svjetlija. Reguliranjem melanogeneze postiže se ujednačeniji ten s manje nepravilnosti. Postojeće pigmentacijske mrlje također su manje vidljive. Njezino djelovanje protiv slobodnih radikala pomaže u borbi protiv starenja stanica.

Na temelju testa učinkovitosti u kojem je maska nanošena jednom dnevno tijekom 8 dana na 19 ljudi sa sivim, neujednačenim tenom i pigmentacijskim mrljama. Provedeno je kliničko bodovanje da se izmjeri ujednačenost i blistavost kože nakon 4 i 8 dana.

** Na temelju testa korištenja u kojem je maska nanošena jednom dnevno tijekom 8 dana na 19 osoba sa sivim, neujednačenim tenom i pigmentacijskim mrljama.

AKTIVNI SASTOJCI

Formula se temelji na 3 platforme: platformi protiv melanogeneze, platformi za blistavost i platformi protiv tamnih mrlja. Platforma protiv melanogeneze sastoji se od ekstrakta dulse alge, kompleksa ekstrakta graška i saharoza dilaurata te stabiliziranog vitamina C. Dulse je crvena morska trava poznata po tome da smanjuje melanogenezu inhibiranjem aktivnosti tirozinaze i tempom sintetiziranja melanina. Smanjuje foto-induciranu pigmentaciju. Koža postaje svjetlija i ujednačenija. Ten je blistaviji i ujednačen. Biljni kompleks ekstrakta graška i saharoza dilaurat djeluje na usporavanje sinteze melanina. Taj kompleks zaustavlja ekspresiju PMEL-17 gena, koji je odgovoran za melanosomsko sazrijevanje. Pigmentacijske mrlje su smanjene a ten je svjetliji i blistaviji. Stabilizirani vitamin C, snažni antioksidans poznat po svojim svojstvima ujednačavanja i posvjetljivanja, ograničava proizvodnju melanina, i tako sprječava i ublažava pigmentacijske mrlje. Platforma za blistavost sadrži ekstrakt prstaste limete. Ovo je voće prirodno bogato AHA kiselinama, čime pruža novi mehanizam eksfolijacije koji vodi računa o epidermi. Kožu čini mekšom, blistavom i ujednačenijom. A-glukan Detox predstavlja formulu platforme protiv tamnih mrlja. To je ekstrakt iz Candida saitoana, kvasca koji potiče autofagiju stanica, čime pridonosi njihovoj detoksikaciji. Kako više nisu zagušene, stanice ponovo mogu početi pravilno raditi. Mikropovršina kože je revitalizirana a ten postaje svijetao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Biologique Recherche (@biologique_recherche) on

PREPORUČENO KORIŠTENJE

Maska se može nanositi jednom dnevno za oživljavanje blistavosti. Preporučuje se primjena u programu tretmana za posvjetljavanje kože i smanjivanje tamnih mrlja. Nanesite masku na čistu, suhu kožu i zagladite je preko lica kako biste postigli optimalno prianjanje. Ostavite da djeluje 20 min, a zatim uklonite masku i masirate lice i vrat kružnim kretnjama sve dok se ne upije sav višak proizvoda.

DOSTUPNE VELIČINE

Kutija s 4 maske

 

Foto: Biologique Recherche, Unsplash, Instagram

0