U magičnom svijetu škole šminkanja Simone Antonović
U magičnom svijetu škole šminkanja Simone Antonović

U magičnom svijetu škole
šminkanja Simone Antonović

Konačno imamo modernu makeup edukaciju vrhunske kvalitete koju provodi makeup umjetnica čiji impresivan životopis, uspjesi, znanje i ugled nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pop-up makeup škola Simone Antonović, čiji je Journal medijski partner, odmah je postala referentno mjesto koje će sasvim sigurno imati značajnu ulogu u usavršavanju postojećih i stvaranju budućih makeup umjetnika. Posjetili smo je i imamo detalje i izjave polaznica.

Zavirili smo u pop-up makeup školu Simone Antonović

Kada smo ušli u pop-up školu šminkanja Simone Antonović, prvo smo primjetili usredotočenost polaznica škole. Pažljivo i koncentrirano šminkaju jedna drugu, ne obazirući se na fotografiranje, te pomno slušaju Simonu koja im daje savjete i smjernice kako što bolje napraviti zadani look. Intenzivni dvotjedni master makeup program, svaki dan po 8 sati praktične, dinamične, temeljite, detaljne pa i na trenutke neuobičajene nastave, održavao se u modernom multifunkcionalnom prostoru Wespa Spaces coworkinga na zagrebačkoj Zavrtnici, u prostranoj dvorani posebno preuređenoj za školu šminkanja.

Polaznice su prošle teoriju – osnove dermatologije, pripremu i njegu kože, morfologiju lica, tipove kože, teoriju boja, povijest makeupa, kao i puno prakse u rasponu od detaljnog upoznavanja alata i proizvoda za šminkanje do izrade različitih beauty, bridal i fashion lookova.

Simona Antonović makeup school izvještaj iz škole 10

Intenzivni dvotjedni master makeup program

Edukacija je prilagođena za aspolutne početnike, ali i za postojeće makeup umjetnike, stoga nam je jako zanimljiva činjenica da većina polaznica već rade kao makeup umjetnice. Pitali smo ih što to Simoninu makeup školu čini tako privlačnom. “Učenje i usavršavanje je jako bitno u ovom poslu i iako sam u svijetu makeupa aktivna nekoliko godina, nikada ne bih dvojila oko dolaska na edukaciju kod Simone. Nadogradila sam svoje znanje, naučila nove stvari i trikove, upoznala nove ljude, i na kraju, stekla sam veliko iskustvo koje ću pamtiti cijeli život i s ponosom o tome pričati”, objašnjava nam Ana-Maria koja živi i radi kao makeup umjetnica u Rijeci.

Simona Antonović makeup school izvještaj iz škole 10

Kako je izgledao uobičajeni dan?

Uobičajeni radni dan u Simona Antonović pop-up makeup školi uključivao je kombinaciju teorije, puno prakse i individualnog rada, ali i grupnih diskusija kada bi polaznice i Simona međusobno dijelile važne povratne informacije i savjete. Što im sve snažno pomaže da razviju svoje vještine i izgrade samopouzdanje kao makeup umjetnice. Osim gomile makeup i skincare proizvoda, prostor škole je pun knjiga o makeupu.

“Puno mi znače sve te knjige, stalno kupujem nove, imam ogromnu arhivu. Knjige, časopisi i modni editorijali su mi vječna inspiracija, bez obzira je li riječ o makeupu, fotografiji ili nekoj rečenici. Super su mi priče koje stoje iza dobrih modnih editorijala i kampanja, kako njihovo stvaranje nadahnjuje i motivira sa svim svojim elementima i detaljima. Volim istraživati, uvijek sam u potrazi za novim stvarima, a upravo učim svoje polaznice da se makeup inspiracija nalazi posvuda i da se je svako lice drugačije što samo po sebi uvijek stvara novi izazov za nas makeup umjetnike. Raditi toliko novih lookova iz dana u dan je vrlo zahtjevno jer svaki mora biti ponešto drugačiji bez obzira radi li se o šminkanju mladenke ili modnog editorijala za Vogue”, nadahnuto nam govori Simona i zaključuje: “Stalno trebamo ići prema naprijed. U ovom poslu nikada ne spavate na lovorikama.”

Renomirani gosti i predavači

Specifičnost Simonine makeup škole su i renomirani gosti predavači, koji su, svaki u svom području stručnosti, polaznicama podijelili svoje veliko znanje jer poput snimanja modnih editorijala ili reklamnih kampanja, i učenje o makeupu je timski rad. “Onaj trenutak kada ugledate sjaj u oku vaše klijentice, onaj osmijeh koji pobjegne u kutu usana, kada se ugledaju u ogledalu, kad vide tu bolju i ljepšu, savršeniju verziju zahvaljujući vama, onda ćete zapravo shvatiti što je prava ljepota vašeg poziva”, odlično je tijekom svog predavanja motivirao polaznice modni urednik i stilist Petar Trbović.

Iako se na prvu čini da to može svatko, stvaranje savršenog, željenog looka nije jednostavno, o čemu je pričao Mijo Majhen, stilist kose, koji se nekoliko dana prije gostovanja u Simonoj školi vratio s Paris Fashion Weeka gdje je radio frizure na revijama CHANEL, Off White, Giambattista Valli i Balmain. Demonstrirao je dvije frizure i objasnio koliko mu je važna suradnja s makeup umjetnicima. “Kada sam radio svoj hair beauty editorijal za Gloriju Glam, htio sam raditi s pravim cvijećem pa sam se sa Simonom dogovarao kako ćemo napraviti. Jer nije to samo uzeti i staviti cvijeće u kosu. Bilo mi je bitno da bude makeup koji se uklapa u moju viziju, a to je mogla napraviti samo Simona i na kraju smo snimili savršen editorijal”.

Makeup umjetnici danas su najbolji savjetnici

Ono što Simonu i njenu školu uistinu čini moćnom je to što, kada je u pitanju učinkovito korištenje proizvoda, ona ima neusporedivo znanje jer neprestano, cijeli život, isprobava nove proizvode na sebi, modelima na snimanjima i privatnim klijenticama. “Obožavam isprobavati i koristiti nove makeup i skincare proizvode. Prije, kada bi novi makeup proizvod došao na tržište, žene bi pročitale o njemu i otišle u trgovinu i kupile ga bez pravih informacija o proizvodu, dok sada žele znati puno više – kako se koristi, koji su sastojci, kako se neka slavna osoba našminkala s njime.

Makeup umjetnici sve više i više vremena provode upoznavajući svoje klijentice s proizvodima. Mi smo postali i najbolji mogući savjetnici jer dobra preporuka za kvalitetno korištenje proizvoda našim klijenticama i jest velika vrlina uspješnih makeup umjetnika”, objašnjava nam Simona dok svojim polaznicama pokazuje različite mogućnosti upotrebe proizvoda prestižnih makeup brendova kojima se koriste u školi.

Simonina vizija

Prisustvovali smo i pravoj makeup čaroliji kada je Simona oblikovala savršene nijanse u nijansama boja i postalno nam je jasno da ona vidi stvari drugačije od drugih makeup umjetnika i donosi jednu razinu profinjenosti u makeupu. Naučili smo i da je uspješan makeup look poput pozitivne energije koja se jednostavno dogodi zbog onoga s čime ste suočeni da morate napraviti. Svaki detalj je važan.

Na primjer, dok su polaznice šminkale zadani glamoruzni look, imali smo osjećaj da svima ide super. A onda je došla Simona i svakoj polaznici donijela dodatnu dozu inspiracije i kreativnosti pa je svaki njihov pojedinačni glamoruzni look na kraju dobio neku uzvišeniju dimenziju i izazvao pravo ushićenje nakon završetka.

Polaznice su oduševljene

“Nije nas pustila da završimo look dok nije dobila što je željela. Što nas je gurnulo daleko izvan vlastite zone komfora. To mi je bilo jako dobro za sve tipove lookova koje smo radili – razni beauty, fashion i wedding lookovi. Ništa nije bilo uobičajeno, kako smo mislili da će biti, a istovremeno sve je bilo izvanredno, jako kreativno i puno više od mojih očekivanja.

Ono što posebno izdvaja ovu edukaciju od ostalih je njena ogromna raznolikost i fantastičan raspon znanja koje smo dobili”, rekla nam je jedna od polaznica na što se nadovezala Ivana, makeup umjetnica koja šminka već 12 godina, a Simoninu pop-up školu upisala je bez razmišljanja nakon što je vidjela obavijest o održavanju iste. “Za vrijeme edukacije na mene je poseban dojam ostavila Simonina smirenost, temeljitost u radu i njezina nesebičnost dijeljenja svog dubokog znanja svojim polaznicama.

Sudjelovanje u Simoninoj školi i usvajanje novih tehnika šminkanja snažno je ojačalo moje samopouzdanje. Znanje mi se umnogostručilo, a Simona mi je pokazala kako maksimalno mogu iskoristiti svoje dosadašnje znanje i prilagoditi ga novim oblicima i formama šminkanja – da bude na korist i služenje već postojećoj ljepoti žene”, zaključila je Ivana.

Šlag na kraju

Na kraju škole polaznice su šminkale modele za pravo beauty snimanje s fotografom Franjom Matkovićem i modelima iz modne agencije Talia Models. Teme su bile proljeće i makeup kroz dekade, a Simona nam se povjerila kako su sve polaznice sjajno intepretirale zadane teme.

Otišli smo iz Simonine škole oduševljeni viđenim i s idejom kako ćemo i sami pohađati jednu od njenih budućih makeup edukacija, dok nam je u mislima još uvijek odzvanjalo kako je Simonu opisao modni urednik Petar Trbović na početku svog predavanja: “Simona je, kada je bolje upoznate, izuzetno topla i pristupačna osoba i jako je ugodno raditi s njom, a povrh svega, ona je potpuno genijalna makeup umjetnica. Zaista je prava privilegija što možete učiti od jedne takve umjetnice kao što je Simona.”

simonantonovic.com

Foto: Sanja Bistričić

Učitati još
Zatvori