Pjenasti cleanseri idealni su za ljeto, a mi vam donosimo popis najboljih
Pjenasti cleanseri idealni su za ljeto, a mi vam donosimo popis najboljih

Pjenasti cleanseri idealni su za ljeto, a mi
vam donosimo popis najboljih

Ljeto nam je napokon stiglo i sa sobom donijelo toplo vrijeme kojeg smo čekali gotovo cijele godine. Ljeto je idealno vrijeme da malo usporimo svoje ubrzane živote, opustimo se i uživamo. S obzirom na to da ljeti imamo tendenciju usporiti to znači da se naš dnevni make up svede na svega par proizvoda, dok se proizvodi naše jutarnje i noćne rutine također minimiziraju na one esencijalne.

Naime, s promjenom godišnjih doba dolazi i do promjene naše kozmetičke torbice. Sežemo za proizvodima koji su lagane i prozračne teksture, proizvodima koji će našu kožu učiniti podatnom i mekom, a opet ju neće otežati. Mijenjamo pudere s laganim toniranim kremama, pudraste bronzere i rumenila mijenjamo kremastima, a umjesto ruža naš najbolji prijatelj postaje sjajilo. Make up je sveden na minimum, ali što je sa skincare proizvodima?

Skincare proizvodi koji su esencija ljeta su oni čije su teksture lagane i našu kožu ostavljaju mekom i hidratiziranom. Stoga naše uobičajene čistače lica, poznatije kao cleansere, mijenjamo pjenastim verzijama istih. Naime, pjenasti cleanseri izrazito su lagani i ne isušuju kožu te su uglavnom pogodni za sve tipove kože. Iako uvijek ističemo kako je hidratacija kože izrazito bitna u zimskim mjesecima, ona je neizostavna i u ljetnim mjesecima. Ono što se ističe kao glavna premisa pjenastih cleansera jest to da postižu pravu ravnotežu između čišćenja lica i očuvanja hidratacije. Idealni su za čišćenje lica u jutarnjim i večernjim satima, a pomoći će vam i pri skidanju šminke. Odlična stvar kod njih je to što ih ne morate umasirati na lice kako bi aktivirali proizvod, oni dolaze kao gotovo proizvod u samom pakiranju.

 

Najbolji cleanseri koje ćemo koristiti cijelo ljeto

Ako u vašoj kozmetičkoj torbici ne postoji pjenasti cleanser, a razmišljate o tome da ga uvrstite ne strepite! Za vas smo kreirali popis najboljih cleansera koji će biti vaš najbolji prijatelj ljeta. Donosimo ih u nastavku, a možete ih kupiti na službenoj stranici Cult Beauty.

Mario Badescu, Caudalie
Mario Badescu, Caudalie
Kate Somerville, Herbivore
Kate Somerville, Herbivore
Versed, Honest Beauty
Versed, Honest Beauty
CeraVe, CosrX
CeraVe, CosrX

Foto: Cult Beauty

Učitati još
Zatvori