Kako do bjeljih i zdravijih zubi u samo tjedan dana?

Kako do bjeljih i zdravijih zubi
u samo tjedan dana?

Bore samo označavaju mjesto na kojem je bio osmijeh, napisao je svojevremeno Mark Twain i to su bore koje ne želimo skrivati jer pričaju priču o nama i divnim trenutcima našeg života. No što kada smo svakodnevno uskraćeni za ono što nam je prirodno u normalnom funkcioniranju? Mnogi se od nas srame svog osmijeha jer nam zubi nisu dovoljno bijeli ili ne stoje naslagani kao biserni niz, a kada to sve poprate i druge neugodnosti poput lošeg zadaha ili narušenog zdravlja, kvaliteta našeg života dolazi pod upitnik.

Ako ste možda prešli u fazu u kojoj vam postaje neugodno zbog vašeg osmijeha i želite pribjeći brzim, skupim pa čak i bolnim (i upitno korisnim rješenjima), u startu vas možemo utješiti. Ne morate tražiti dalje od dobre četkice za zube i pravilne i redovite higijene. Kompromis između ljepote i zdravlja nije opcija, već samo dobro uravnoteženo držanje ovih nekoliko savjeta.  

Kako do zdravog i lijepog osmijeha? 

Kada smo kao mali okretali očima na dugotrajno stajanje ispred ogledala i brojanje točne minutaže kada napokon možemo ispljunuti pastu za zube, nismo bili ni svjesni koliko će pravila oralna higijena utjecati kasnije na naš život. Dobra vijest je da za brigu o zdravlju i okretanje novih stranica nikada nije kasno.  

Kad ste zadnji put promijenili četkicu za zube? Krenite od toga.  

Puno je proizvođača koji nude različite modele i mogućnosti, a isprobavanje svih modela na tržištu jednostavno nikome nije opcija. Jednostavan savjet je da pitate stručnjaka. Hrvatsko parodontološko društvo preporučuje četkice nove generacije koje rade na principu sonične tehnologije, a njihovom uporabom već nakon prvoga puta imat ćete osjećaj da ste do sada sve vezano za pranje zubi činili krivo, jer ćete odmah osjetiti promjenu – na bolje.  

O čemu se zapravo radi?  

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent. preporučuje Philips Sonicare četkice: “One su odličan izbor za prevenciju upale zubnog mesa, dosežu teško dostupna mjesta bolje od običnih četkica, uklanjaju naslage i prilagođene su osjetljivim zubima i desnima, a to su problemi s kojima se najčešće suočavamo u našim ordinacijama. Sonicare tehnologija uvelike pomaže prevenirati ozbiljna zdravstvena stanja, a pacijenti nam se vraćaju puno zadovoljniji i s bitnim pozitivnim promjenama.” – kaže Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent. 

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent.

Zašto odabrati Sonicare četkicu? 

Philips Sonicare četkice su osmišljene kako bi proces četkanja učinile jednostavnijim, nježnijim, ali prije svega efikasnijim od pranja običnom četkicom za zube. Možemo reći da Philips Sonicare pere zube gotovo beskontaktno. Četkica pod djelovanjem napredne sonične tehnologije u ustima od sline, paste i vode stvara mikromjehuriće koji prodiru u međuzubni prostor te tako učinkovito čiste i teško dostupna mjesta. Ova snažna, ali nježna tehnologija u jednoj minuti napravi 62.000 kombiniranih pokreta što je s običnom četkicom nezamislivo i nemoguće.

Pranje Sonicare četkicom je stoga toliko učinkovito, a opet toliko nježno da je mogu koristiti i oni s najosjetljivijim zubima i desnima. Stoga razmislite o tome da svoju četkicu iz djetinjstva već ovih blagdana zamijenite Philips Sonicare četkicom koja će vaše zube učiniti zdravijima, bjeljima, a vaše skupe odlaske zubaru svesti na minimum. Jer briga o zubima nikad nije bila jednostavnija. 

7 je razloga zašto odabrati Philips Sonicare električne četkice za zube: 

  1. Uklanja do 10* puta više naslaga i na teško dostupnim mjestima 
  2. Izbjeljuje zube u tjedan dana 
  3. Nježno masira desni 
  4. Pogodna za osjetljive zube 
  5. 62.000 pokreta u minuti** 
  6. Brzo i jednostavno čišćenje 
  7. Nagrađivani dizajn i razne boje 

*odnosi se na DiamondClean9000 model četkice 

** Ukupno 62.000 pokreta (2 vrste pokreta, svaki po 31000) – kombinacija pokreta glave četkice lijevo-desno i pulsirajućeg pokreta 

Pitajte one koji se ni za živu glavu ne bi vratili na obične četkice  

Paula Sikirić isprobala je Philips Sonicare četkicu i u startu se oduševila koliko su njezini zubi čišći, bjelji i nekako blistaviji, a bez nje više ne može zamisliti početak dana. 

Paula Sikirić

Ako niste sigurni koji model četkice odabrati, to je razumljivo. Riješite kratki Sonicare kviz i saznajte koja četkica je idealna za vas ili članove vaše obitelji. Krenite već danas s pozitivnim promjenama za vaše zdravlje i prenesite ih na ostale ukućane.  

Foto: PR

Učitati još
Zatvori