Naša poznata frizerska stilistica Teuta Mesaroš otvorila je svoj webshop

Jedno od naših omiljenijih lica iz svijeta beautya, Teuta Mesaroš, početkom 2020. otvorila je još jedna vrata u svijet styling kose – svoj webshop – www.teuta-salon.hr.

Kao što i sama kaže, ovo je prvi takav webshop u Hrvatskoj, a na njemu će klijentice moći odabrati selektirane profesionalne proizvode za njegu i styling kose. No, o čemu je točno riječ, ispričala nam je sama Teuta!

Internet poslovanje – to je jedan velik korak u drugom smjeru od onoga kako si radila dosad. Kako, kada i zašto si se odlučila na taj korak?

S jedne strane imamo činjenicu da je današnji tempo života strahovito ubrzan, a komocija kupovine s mobitela ili iz udobnosti svog doma, nikada nije bila veća. I ja sama veliku većinu proizvoda koje koristim u svom životu, od odjeće do beauty proizvoda kupujem online. A s druge strane, primijetila sam da postoji velika potreba, na koju su mi to ukazale same klijentice u svakodnevnim razgovorima. Svaki dan nas netko pita (uživo ili preko društvenih mreža) gdje može nabaviti četke za kosu koje koristimo, ili figaro i sušilo za kosu, ili proizvode koje koristimo… pa zašto ne onda, ponuditi im sve na jednom mjestu, ali opet s velikom dozom selekcije. Ponuditi nešto novo i iza čega mogu stajati imenom i prezimenom.

Frizerski saloni u Hrvatskoj uglavnom rade na bazičnim principima poslovanja, što ti to želiš dodatno ponuditi klijentima?

Naša baza klijenata je jako velika, pa sam se odlučila na pristup da svi naši klijenti imaju jedno mjesto gdje osim ponude selektiranih proizvoda, kojima sam ja vjerna privatno i profesionalno dugi niz godina, postoje i praktični savjeti kakve nudimo u salonu ili o korištenju određenih alata i proizvoda.

Webshop sam zamislila kao interaktivni – neće biti monoton ili da podsjeća na prodajne kataloge. Želim da naši klijenti dobiju dodatnu vrijednost kada nam ukažu povjerenje svojim dolaskom, bilo u salon, bilo na Internet adresu. Trudit cu se svima pomoći s odabirom šampona , njege i sa dodatnim savjetima olašati stiliziranje frizure koju njeguju kod kuće.

Što sve možemo naći na tvojoj internetskoj trgovini?

Od proizvoda za njegu i styling kose, koje nudimo i u salonu, tu će se moći naći odabrani proizvodi sjajnog francuskog brenda Leonor Greyl, koji je iako nov, odlično prihvaćen na našem tržištu. Naše klijentice ga obožavaju.

Također, imat ćemo odličnu ponudu proizvoda za muškarce; voskovi, kreme, gelovi za kosu i preparati za brijanje. Tako će se na našem tržištu po prvi put moći kupiti proizvodi sjajnog američkog proizvođača Baxter of California, kojeg preporučamo kada su u pitanju kreme i paste za kosu. No, ono što će možda najviše veseliti naše klijentice, na webshopu će se moći kupiti i proizvodi koji su dosad bili rezervirani samo za profesionalnu uporabu, poput alata za stiliziranje, koje mi koristimo u salonu. Na primjer, na webshopu će se moći kupiti četke za feniranje koje su napravljene od veprove dlake – koje su odličan saveznik svake kose, ali i frizure, one olakšavaju čitav proces feniranja i stiliziranja. Imat ćemo u ponudi i mogućnost kupnje poklon bona gdje će klijentice uz izbor tretmana ili usluge za kosu i nokte naći idealan poklon za mamu, sestru, prijatelja ili prijateljicu.

Ti si jedna prava power mama, cijeli dan na nogama u salonu, a kad poslovni dio dana završi, prebacuješ se u obiteljske obaveze i druženja. Odakle želja za još malo dodatnog posla? Kako sve uspiješ?

Prije par tjedana smo proslavili 10. rođendan salona Teuta, na što sam baš jako ponosna, pa sam imala potrebu obilježiti nekako taj trenutak u poslovanju. Trudim se stalno slušati potrebe naših klijentica, a otvaranje internetske trgovine mi se čini kao logičan slijed. Uvijek sam puna ideja kako nešto poboljšati, a smatram da ću kroz svoj webshop moći realizirati puno njih! Uspjeti sve odraditi kako zamislimo, možemo ako nismo u svemu sami, naravno, i ako imamo podršku ljudi koje volimo i koji nas vole. Moj suprug i moja djeca su moje sidro, a moja poslovna obitelj s kojom provodim puno vremena u salonu mi svojim svakodnevnim zalaganjem daje motiv, ali i povjerenje da svi budemo još bolji. Ništa ne bih mogla realizirati da nisam okružena ljudima koji me svakodnevno potiču na rast, jako sam zahvalna na njima.

Foto: Sanja Jagatić

2