Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je najbolji retinol serum
Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je najbolji retinol serum

Journal čitateljice ocjenjuju: Ovo je
najbolji retinol serum

Beauty svijet se zaokrenuo kada je prije par godina došlo do booma retinol seruma. Možemo reći kako svijet retinola mijenja beauty igru, a mnogi ističu da upravo taj beauty sastojak može biti superheroj njege kože. No, što zapravo čini taj skincare proizvod tako magičnim? Retinol je jedini skincare proizvod koji garantira ublažavanje znakova starenja. Točnije, retinodi se pretvara u retinoičnu kiselinu uz pomoć drugih sastojaka, poput enzima i proteina, koji zatim magično djeluju na vašoj koži.

Kada govorimo o korištenju retinola generalno pravilo glasi – koristite retinol dva puta tjedno tijekom dva tjedna, zatim tri puta tjedno tijekom tri tjedna. Nakon što se vaša koža navikne na frekvenciju, možete dodati još jednu noć u kombinaciju, tako dalje i tako dalje. Kada govorimo u količni, brojni stručnjaci preporučaju količinu zrne graška koju nanosite na kožu neposredno nakon noćnog pranja lica. Ako osjećate iritaciju, možete nanijeti retinoid nakon hidratantne kreme.

Nema dvojbe da je retinol jedan od holy grail beauty proizvoda, a često se postavlja pitanje najboljeg retinol seruma na tržištu. Pronaći idealan beauty proizvod ponekad zna biti težak zadatak. Upravo zbog toga, u našoj rubrici Journal čitateljice ocjenjuju želja nam je dotaknuti se svake beauty kategorije beauty – od make upa, preko skincare proizvoda, parfema do proizvoda za njegu kose i noktiju. Ovog puta na red je došao retinol serum koji se polako i sigurno smjestio kao stalan gost u našu skincare rutinu, a top beauty proizvode koje ste već birale potražite ovdje.

Najpopularniji retinol serum među kojima ste mogle izabrati vaš favorit

Kao što smo već rekli, retinol serum ističe se kao holy grail beauty proizvod. Ono što retinol obećava jest smanjenje i prevencija nastajanja bora, uklanjanje nečistoća na licu i smanjivanje pora. Stoga ne čudi činjenica da je ovo jedan od skincare prizvoda koji naprosto obožavaju mnogi. Ono što mnogi stručnjanci preporučuju jest korištenje retinola uz redovnu skincare rutinu. Skincare rutina u potpunosti je personalizirana, ali u suštini retinol koristite uz vaš omiljeni serum i kremu.

Zbog mnogih benefita retinol seruma njegova popularnost zadnjih godina sve više raste. Upravo zbog toga mi smo u potrazi za onim najboljim. Izdvojili smo retinol serume koje mnoge od nas vole, a nalaze se i na popisu najpopularnijih na tržištu te smo vas pitali koji vam je najdraži. Na našem popisu tako su se našli: The Ordinary Retinol Serum 1% in Squalane, Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment, CeraVe Resurfacing Retion Serum, Biotherm Force Supreme Blue Pro-Retinol Anti-Agin Serum, Nip and Fab Retinol Fix Serum Extreme.

Koji retinol serum je osvojio najviše glasova?

Na prvom mjestu najboljeg retinol seruma našao se The Ordinary Retinol 1% In Squalane s osvojenih 40% glasova. The Ordinary proizvodi već duži period dominiraju beauty tržištem, a odlični proizvodi po pristupačnim cijenama dobitna su kombinacija. Pri korištenju ovog retinola preporuča se da ga nanesete navečer u maloj količini na lice, nakon serum na bazi vode, ali prije težih tretmana. Također, ovaj retinol nemojte upotrebljavati s drugim tretmanima koji sadrže retinoid.

Na drugom mjestu najboljeg retinola našao se Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment s osvojenih 35% vaših glasova. Paula’s Choice proizvodi glase kao vodeći u skincare svijetu. Ponekad nam se čini kako je gotovo svaki proizvod ovog brenda pun pogodak, stoga ne čudi činjenica da se našao na drugom mjestu. Također, pri korištenju ovog seruma ne preporuča se kombiniranje oštrih tretmana na vašoj koži, a noćna upotreba je ključna.

Na tronu trećeg mjesta najboljeg retinol seruma smjestio se CeraVe Resurfacing Retinol Serum s osvojenih 19% glasova. Kada je prije par mjeseci omiljeni brend mnogih, CeraVe, lansirao nove proizvode svi smo ih odmah željeli isprobati. Sa sigurnošću možemo reći kako su se novi CeraVe proizvodi polako ustalili u naše kozmetičke torbice, a ovaj retinol serum dokaz je toga. Ponoviti ćemo, spoj kvalitete i niske cijene jedna je od stvari koja ovaj brend čini toliko uspješnim.

Četvrto i peto mjesto dijele Nip and Fab Retinol Fix Serum Extreme i Biotherm Force Supreme Blue Pro-Retinol Anti-Aging Serum s osvojenih 3% vaših glasova.

Stay tuned i zapratite naš Instagram profil kako ne biste propustile sljedeće ocjenjivanje popularnih i bestselling beauty proizvoda.

Foto: Instagram, Cult Beauty, Biotherm, Nip and Fab

Učitati još
Zatvori