Hrvatska ima brend jedinstvene kozmetičke linije proizvoda obogaćenih ozonom
Hrvatska ima brend jedinstvene kozmetičke linije proizvoda obogaćenih ozonom

Hrvatska ima brend jedinstvene kozmetičke
linije proizvoda obogaćenih ozonom

Iako se ozon već duže vrijeme koristi u medicinskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, sada se upoznajemo s njegovom upotrebom i u kozmetici. Zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju i inovativnoj tehnologiji ozonizacije u Galium Verum Organicu nastala je linija kozmetičkih proizvoda ozoneum za njegu kože lice i tijela.

Riječ je o hrvatskom proizvodu, točnije pet pažljivo pripremljenih proizvoda koji sadrže različite kombinacije 100 posto čistih i prirodnih hladno tiještenih ulja. Ona su bogata vitaminima, poput vitamina D i E ključnih za njegu kože, a dodaje im se „tajni“ sastojak – ozon. Iza ovog inovativnog pristupa kozmetici stoji dugogodišnja suradnja obitelji Baglama i tvrtke Mozon d.o.o. iz okolice Siska koji su posljednje četiri godine posvetili usavršavanju formule za potpuno prirodnu kozmetiku.

Galium Verde Organic

Koja je uloga ozona?

Rješenje su pronašli u ozonu. On dodatno pojačava blagodati prirodnih ulja, ali i omogućava da ona zadrže svoja svojstva i nakon dužeg vremena.

„U strogo kontroliranim uvjetima, prirodna ulja prolaze kroz proces u kojem se stvaraju novi spojevi ozonidi. Oni pojačavaju djelotvornost i učinkovitost prirodnih ulja omogućavajući im da dopiru do svih dijelova kože te ju dubinski njeguju i hidratiziraju. Zahvaljujući ozonu u uljima, proizvodi imaju snažan protuupalni učinak te potiču prirodno stvaranje kolagena, ključnog za mladenački izgled kože“, objašnjava magistra farmacije Jasmina Warde Špiljar.

Galium Verde Organic
Galium Verde Organic

Galium Verum Organic prirodna kozmetika

Tijekom razvoja brenda, obitelj Baglama pažljivo je birala sirovine za svoje proizvode. S jednakom pažnjom odabrali su i njihove nazive.

„Inspiraciju za naše proizvode pronašli smo u ljepoti i snazi prirodnih pojava. Htjeli smo snagu prirode prenijeti na proizvode koji će isto tako snažno, ali sigurno djelovati na kožu. Svaki naš proizvod rezultat je pažljivog odabira najkvalitetnijih prirodnih ulja”, istaknula je Ivanka Baglama, koja je sa sinom Ivanom osnivačica brenda Galium Verum Organic.

Galium Verde Organic
Galium Verde Organic

Od čega se sastoji linija?

Linija uključuje četiri uljna seruma i ulje za njegu kože. Njihovi nazivi simbolično odražavaju njihovu namjenu. Summit serum namijenjen je za njegu kose i vlasišta, a mogu ga koristiti i muškarci za njegu i oblikovanje brade. Storm serum sastoji se od ulja konoplje, avokada i kokosa, također obogaćenih ozonom, koji umiruju kožu sklonu upalama i aknama. Helio serum poboljšava cirkulaciju krvi i usporava znakove starenja kože. Može se koristiti za ublažavanje opeklina od sunca, uboda komaraca i pčela. Također, smanjuje vidljivost celulita i uklanja šminku.

Galium Verde Organic
Galium Verde Organic

Gdje nabaviti proizvode?

Rapids serum zbog kombinacije ozoniziranog djevičanskog arganovog ulja, E vitamina, eteričnog ulja lavande i ekstrakta ružmarina poboljšava čvrstoću, elastičnost i tonus zrele kože te pomaže u tretiranju pigmentacijskih nepravilnosti. Rainbow kombinacija pet ulja djeluje umirujuće i obnavljajuće na kožu.

Proizvodi su dostupni u odabranim ljekarnama, a u njihovoj izradi snažan je naglasak bio na postizanju teksture koja ne ostavlja masni trag na koži, što je često izazov kod proizvoda na bazi ulja. Osim toga, velika pažnja posvećena je korištenju ambalaže od održivih materijala.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori