Pristupačni bronzeri koji će postati vaši novi favoriti
Pristupačni bronzeri koji će postati vaši novi favoriti

Pristupačni bronzeri koji će
postati vaši novi favoriti

Jedan od neizostavnih proizvoda u svakoj beauty rutini je bronzer. No, potraga za idealnim često se karakterizira kao težak zadatak. Jedan od glavnih problema pri pronalasku idealnog bronzera je činjenica da ga moramo uskladiti s vlastitim podtonom. Točnije, osim što bronzer dolazi u različitim nijansama, dolazi i u raznim podtonovima. Ti podtonovi variraju od narančastih pa sve do sivih nijansa. Stoga je odabir idealnog zaista dugotrajan proces. Većina nas prođe kroz par različitih bronzera prije nego što nađemo svoj go-to omiljeni bronzer. Osim nijansa i podtonova javlja se pitanje konturiranja, koja je zapravo razlika između bronzera i konture?

U suštini konture općenito imaju hladniji ton koji stvara izgled sjene, dok bronzeri imaju toplinu – ali ne previše, s obzirom da je cilj izbjeći narančaste i crvene pigmente. Stoga, ako imate svjetliji ten potrebni su vam hladniji podtonovi, dok tamnijim tenovima kože treba više topline. 

Drogerijski bronzeri koje ćete uvrstiti u svoje kozmetičke torbice

Drogerijski bronzeri povijesno su stekli lošu reputaciju. Najčešće se karakteriziraju kao bronzeri bez pigmenta, oni koji ostavljaju mrlje i isušuju kožu. No, s vremenom se ta loša reputacija pretvorila u dobru. Dobru reputaciju možemo pripisati činjenici da su drogerijski proizvodi postali dio velikih grupacija i samim time se standard proizvoda promijenio. Odnosno, danas pojedini drogerijski proizvodi, a posebice bronzeri, konkuriraju s high end šminkom.

Izbor najboljih drogerijskih bronzera donosimo u nastavku, a sigurni smo da ćete među njima pronaći svoj novi favorit.

7 najboljih drogerijskih bronzera

Catrice Sun Glow Matt bronzer
Essence Sun Club Natural Glow bronzer
E.L.F. Primer Infused bronzer
Physicians Formula Matte Monoi Butter bronzer
E.L.F. Putty bronzer
Nyx Matte bronzer
Milani Silky Matte bronzer

Foto: Instagram, Catrice, Essence, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori