Novitet Dermalogica UltraCalming linije: Stabilizing Repair Cream umiruje i obnavlja kožu
Novitet Dermalogica UltraCalming linije: Stabilizing Repair Cream umiruje i obnavlja kožu

Novitet Dermalogica UltraCalming linije: Stabilizing Repair Cream umiruje i obnavlja kožu

Kad bi vas pitali koja je problematika kože najčešća, što biste rekli? Ako biste sve ‘stavili’ na osjetljivu kožu, osvojili biste jackpot. Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

I dok neki povremeno osjećaju crvenilo i iritaciju, drugi se s neugodnim simptomima poput suhoće, pucanja i/ili svrbeža, perutanja i žarenja moraju nositi svakodnevno. Uzroci su različiti – uz nasljedni faktor, na pojavu osjetljivosti utječu brojni vanjski i unutarnji čimbenici. Koliko smo izloženi stresu, kakva nam je prehrana, kakvu kozmetiku koristimo, kakav je okoliš u kojemu boravimo… Rješenje također nije jednostavno, a kad se i nađe, najčešće djeluje na simptome, ne i na uzrok problema.

Dermalogica
Dermalogica
Dermalogica

Novi adut Dermalogica UltraCalming linije

Ipak, svakoj osjetljivoj koži jedno je zajedničko: narušena zaštitna barijera. Površinski sloj kože stratum corneum sprječava gubitak vlage i prodor iritirajućih tvari, a sastoji se od korneocita (‘ciglica’) i lipidnog matriksa s ceramidima (‘mort’). Nedostatak ceramida oštećuje barijeru pa je koža podložnija vanjskim utjecajima i transepidermalnom gubitku vlage. Rezultat je suha, osjetljiva, crvena i gruba koža koja ne može sintetizirati dovoljno ceramida.

Na tim je spoznajama kreiran novitet Dermalogica UltraCalming linije: Stabilizing Repair Cream nježna je krema balzamske teksture koja donosi olakšanje već nakon prvog nanošenja te dugoročno ‘stabilizira’ kožu jačajući njezinu zaštitnu funkciju. Čini to pomoću ekskluzivnog Dermalogica Ceramide-Building Complexa – hranjivih lipida s fitosterolima i molekulama nalik na ceramide koji potiču sintezu vlastitih ceramida. Na taj način osnažuje lipidnu barijeru i pridonosi očuvanju vlage pa koža postaje otpornija, čvršća, zdravija.

Neovisno in vitro testiranje, u kojem je sudjelovao 31 ispitanik s umjerenim do vrlo teškim eritemom kože lica, pokazalo je da Stabilizing Repair Cream 48 sati nakon nanošenja potiče proizvodnju ceramida za 88 %. Ispitanici su proizvod nanosili dvaput dnevno, a nakon osam tjedana svjedočili su znatno boljoj hidrataciji, smanjenju crvenila i peckanja te općenito manjoj osjetljivosti.

Dermalogica Stabilizing Repair Cream
Dermalogica Stabilizing Repair Cream

Biljni ekstrakti za trenutačno olakšanje

Kombinacija prirodnih biljnih ekstrakata u novoj Stabilizing Repair Cream prava je škrinjica blaga za osjetljivu kožu. Biljka iznimne otpornosti Myrothamnus flabelliofolius, koju nazivaju i ‘biljkom uskrsnuća’, obnavlja lipidnu barijeru, smanjuje pojavu bora i hidratizira kožu čineći je blistavom i glatkom; tasmanski papar (Tasmania lanceolota) prepun je spojeva koji ublažavaju svrbež i peckanje te uklanjaju osjećaj nelagode; ekstrakt korijena punarnave (Boerhavia diffusa) bogat je hidroksibenzojevim spojevima iznimnih umirujućih svojstava – oni ublažavaju peckanje i žarenje te smanjuju pojavu crvenila.

Ostali su njegujući sastojci nove Dermalogica kreme biljka cica (Centella asiatica) čija je hidratacijska i umirujuća svojstva odavno prepoznala azijska medicina te se koristi u liječenju kožnih bolesti. Osim što smanjuje transepidermalni gubitak vode stvarajući film na vanjskom sloju stratum corneuma, odličnom se pokazala u smanjenju crvenila, dehidracijskih linija i bora. Za jačanje kožne barijere i smanjenje suhoće zadužen je i Lactobacillus ferment koji također sprječava gubitak vlage i održava optimalnu hidrataciju.

Jelena Batić
Jelena Batić
Dermalogica Stabilizing Repair Cream
Dermalogica Stabilizing Repair Cream

Kome je namijenjena Stabilizing Repair Cream?

Stabilizing Repair Cream namijenjena je osjetljivoj i senzibiliziranoj (reaktivnoj) koži. Onom tipu kože koji djeluje krhko i ‘prozirno’, koži s crvenilom i/ili mrljama koja se ljušti ili puca zbog manjka vlage, koja svrbi i pecka ili je sklona aknama. Ništa manje važno, ova obnavljajuća krema veganski je proizvod načinjen cruelty free tehnologijom. Pročišćena je od svih tvari koje mogu nepovoljno utjecati na kožu i izazvati dodatnu iritaciju.

Foto: John Pavlish

Učitati još
Zatvori