Imate suhu i vrlo suhu kožu i mislite da joj nema pomoći? Isprobajte ovu masku

Imate suhu i vrlo suhu kožu i mislite da joj
nema pomoći? Isprobajte ovu masku

Nekad davno je vrijedilo pravilo: Dolazi proljeće… Dolazi ljeto… Dolazi jesen… Dolazi zima… Pripremite kožu jer… Ne postoji godišnje doba koje intenzivno ne utječe na cjelovitost barijere kože i na njeno zdravlje. Mnogi vanjski i unutarnji čimbenici narušavaju njezin integritet i nažalost su postali konstanta. Iako je točno da je suha koža genetski predisponirana, moderan način života i okolišni čimbenici su doveli do toga da mnogi pate od suhoće kože koja neminovno uzrokuje njenu osjetljivost i dehidriranost. Izazov s kojim se suočavaju svakodnevno jest kako zadržati vlažnost kože.

Dermalogica s veseljem i ponosom ovog proljeća predstavlja najintenzivniju hidratizirajuću masku za njegu suhe i vrlo suhe kože – Melting Moisture Masque. To je maska koja njeguje i hrani suhu i umornu kožu, te joj pomaže da ponovno zablista punim sjajem. Za razliku od dehidrirane kože kojoj je potrebna hidratacija, suhoj koži potrebni su lipidi, jer je upravo zdrava i cjelovita lipidna barijera ta koja sprječava gubitak vlage.

HyperFocal: 0

Kad je lipidna barijera ugrožena, koža postaje vrlo osjetljiva, gubi vlagu i nezaštićena je od djelovanja štetnih okolišnih čimbenika što dovodi do iritacije, svrbeža i perutanja kože. Jaka lipidna barijera pomaže u održavanju kože hidratiziranom i zdravom tako što ne dopušta transepidermalni gubitak vode i zadržava vlagu, te je čvrsta prepreka prodiranju štetnih sastojaka iz okoliša.

Kako bi lipidna barijera zadržala svoj integritet i učinkovitost, potrebno ju je njegovati, hraniti i obnavljati. To se najbolje postiže proizvodima bogatim hranjivim sastojcima među kojima se posebno ističu biljni maslaci, voskovi i ulja. Zahvaljujući niskom viskozitetu ulja lako prodiru u površinske slojeve kože, te je hrane, no to nije slučaj s maslacima i voskovima koji su i na sobnoj temperaturi u čvrstom stanju. Kako bi se njihovi aktivni sastojci bolje apsorbirali, potrebno ih je otopiti.

MeltingPoint kompleks doslovno se topi pod prstima

HyperFocal: 0

Baveći se tom mišlju znanstvenici laboratorija Dermalogica razvili su MeltingPoint kompleks koji se, aktiviran prirodnom temperaturom kože, topi i prodire u slojeve epiderme kako bi nahranio i pomogao obnoviti lipidnu barijeru kože.

Različiti voskovi i maslaci imaju različita tališta (temperatura na kojoj tvari prelaze iz čvrstog u tekuće stanje), no kad se kombiniraju u jednoj formuli, temperatura na kojoj se tope bit će zajednička i jednaka temperaturi topljenja tvari s najnižim talištem. Zahvaljujući sniženoj točki topljenja svi aktivni sastojci u MeltingPoint kompleksu počet će djelovati na istoj temperaturi, na temperaturi od 27°C koja je temperatura topljenja maslaca iz sjemenki manga.

Kod normalne tjelesne temperature od 36°C, topljenje maske aktivirat će već prirodna toplina kože! Lipidi na biljnoj bazi doslovno se tope pod toplim prstima, iz melema postaju ulje koje lakše prodire u epidermu, bogato je hrane i rehidriraju vraćajući funkciju lipidnoj barijeri. To nije čudno s obzirom na ključne sastojke koje sadrži.

HyperFocal: 0

Shea maslac svojim njegujućim, revitalizirajućim i umirujućim svojstvima ojačava lipidnu barijeru kože koja zadržava vlagu i štiti od agresora iz okoliša. Voskovi iz cvijeta mimoze i sjemenki suncokreta hidratiziraju i daju glatkoću koži. Esteri maslinovog ulja i jojobe zapravo su voskovi koji njegujućim i hidratantnim svojstvima sprječavaju gubitak vode i vraćaju gipkost koži, dok omekšavajući maslac iz sjemenki manga bogat mineralima i vitaminima A, E i C sjajno hidratizira kožu.

Ekstrakt mikrofitoplanktona i rižinih mekinja te omega-6 esencijalna masnakiselina jačaju, pak, lipidnu barijeru, štite od onečišćenja i istovremeno umiruju kožu.

U doticaju s toplinom kože Melting Moisture Masque pretvara se iz bogatog hranjivog melema u njegujuće ulje koje prodire duboko u kožu i osigurava joj intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju.

Tri laka koraka!

Nova maska iz Dermalogica obitelji obnavlja zaštitnu barijeru i sprječava gubitak vlage te čuva od štetnog utjecaja slobodnih radikala i lebdećih čestica. Zahvaljujući pažljivo odabranim i kombiniranim moćnim sastojcima, Melting Moisture Masque osobito uspješno umiruje osjetljivu, dehidriranu i suhu kožu.

Na lice nanesite masku količine zrna graška (pola pumpice), lagano je razmažite koncentrirajući se na područja pojačane suhoće, te je takvu, koja se topi pod prstima, umasirajte i otopite ‘u kožu’ kako bi pomogla obnoviti i zaštititi lipidnu barijeru kože. Maska se na lice nanosi jednom do dvaput tjedno, nije ju potrebno ispirati, a eventualni višak može se ukloniti papirnatim rupčićem.

Inovativna formula Melting Moisture Masque osigurava suhoj i vrlo suhoj koži nevjerojatnu glatkoću, sjaj i ‘rosni izgled’, a njezina intenzivna i dugotrajna hidratacija djeluje na neugodan osjećaj zatezanja kože pružajući joj gotovo trenutno olakšanje.

Koliko je njezina formula jaka i učinkovita govori i činjenica da je pogodna i za druge dijelove tijela koji su izrazito suhi, poput kože ruku i laktova, kutikule noktiju ili ispucanih peta. Želite li ovoga proljeća svojoj koži darovati prirodan sjaj, vratiti joj zdravlje i živost, poklonite joj Dermalogica Melting Moisture Masque. Vaša će vam koža biti zaista zahvalna.

Melting Moisture Masque dostupna je na www.dermalogica.hr te kod svih ovlaštenih partnera.

Foto: Dermalogica, Pexels

Učitati još
Zatvori